Wonen

Muziekcentrum Oosterpoort: naar Ebbingekwartier of Stationsgebied Zuid?

Spannende vraag voor muziekliefhebbers en medewerkers van De Oosterpoort. Gaat de gemeente een nieuw centrum bouwen aan de Vrydemalaan in het Ebbingekwartier of in het Stationsgebied. Donderdag 27 augustus weten we meer.


Leestijd: 1 minuut

Muziekcentrum Oosterpoort: naar Ebbingekwartier of Stationsgebied Zuid?
Muziekcentrum Oosterpoort: naar Ebbingekwartier of Stationsgebied Zuid?

Donderdag 27 augustus presenteert de gemeente de resultaten van de verkenning van locaties voor een mogelijk nieuw muziekcentrum: Stationsgebied Zuid of de Vrydemalaan in het Ebbingekwartier. Dat gebeurt in de foyer van de Grote Zaal in De Oosterpoort. Je bent welkom tussen 16.00 en 20.00 uur. Aanmelden is verplicht.  

Het einde van de levensduur van De Oosterpoort is in zicht. De onderhoudskosten worden steeds hoger en het gebouw voldoet qua omvang, faciliteiten, sfeer en akoestiek niet meer aan de eisen en wensen van publiek en artiesten. De constatering in 2017 dat De Oosterpoort niet toekomstbestendig te maken is, was aanleiding voor de gemeenteraad om een verkenning te starten naar een nieuw Muziekcentrum op de twee meest kansrijke plekken: Stationsgebied Zuid en Vrydemalaan. Als er een nieuw muziekcentrum komt, moet dat over 10 jaar klaar zijn.

Medewerkers van de gemeente gaan graag met je in gesprek over de onderzoeksresultaten van beide locaties. Tijdens de inloopbijeenkomst kun je vragen stellen en een reactie geven.

Vanwege corona moet je jezelf registreren voor de inloopbijeenkomst. Wees er op tijd bij, want het aantal beschikbare plekken per tijdslot van 45 minuten is beperkt. Lees voordat je naar de inloopbijeenkomst komt, de informatie over een veilig bezoek op de website van SPOT.