Wonen

Nacht van Groningen trekt record aantal deelnemers – nog 100 startbewijzen beschikbaar

De Nacht van Groningen – een spannende en zeer gezellige loop in het donker door de stad – heeft dit jaar een record aantal deelnemers. Er zijn nu nog honderd kaarten beschikbaar voor dit evenement, komende zaterdag 29 februari.


Leestijd: 1 minuut

Nacht van Groningen trekt record aantal deelnemers – nog 100 startbewijzen beschikbaar
Nacht van Groningen trekt record aantal deelnemers – nog 100 startbewijzen beschikbaar

De Nacht van Groningen is nog niet geweest en de organisatie kan al over een recordaantal deelnemers praten. Vorig jaar was het evenement voor het eerst uitverkocht met 2.000 deelnemers, nadat het evenement sinds 2014 elk jaar op de 1.800 bleef hangen. Sinds de aanpassing waardoor deelnemers daadwerkelijk in het donker lopen is het succes toegenomen. Er zijn nog maar 100 startbewijzen voor De Nacht, zoals het evenement in de volksmond genoemd wordt, beschikbaar voordat de limiet van 2.100 is bereikt.

Een topveld mag dan ook niet ontbreken bij dit evenement in de historische binnenstad van Groningen. Er ligt voor de deelnemers een mooi parcours van 5 km, 10 km, 10 Engelse Mijl en een halve marathon. Het eerste startschot voor de ruim 800 deelnemers aan de 5 km wordt om 20.00 uur gegeven, waarna de strijd onder de mannen losbarst met o.a. Tom de Leeuw, Bram Buigel, Tom de Leeuw, Thomas Kwint, Jelmer Lenstra en Thije Tjebbes.

Bij de vrouwen gaat het gevecht om de 5 km tussen de Finse Sofie Lovdal en de Nederlandse Danique Gimbrere en Jolien de Waard. Om 21.00 uur wordt het schot voor de 10 Engelse Mijl en de halve marathon gelost. Maurice Smit van Team 4 Mijl zal de strijd aangaan voor een eerste plek op de 10 Engelse Mijl, waar ook Lianne van der Belt bij de vrouwen titelfavoriet voor is. Als laatste starten om 21:15 uur meer dan 800 lopers voor de 10 km. Ellen Jansen zal bij de vrouwen proberen haar eerste plek van vorig jaar te beschermen.

Wil jij de uitdaging met een van deze atleten aan gaan of zelf gewoon meelopen aan een geweldig hardloopevenement in het donker? Schrijf je dan nu in voor de laatste 100 startbewijzen. Inschrijven kan via: https://www.nachtvangroningen.nl/inschrijven/