Wonen

Nieuw tijdelijk Gezondheidscentrum voor Meerstad

Er komt een nieuw tijdelijk Gezondheidscentrum in Grunopark-De Wierden in Meerstad. Het centrum komt naast het maisdoolhof, ongeveer op de plek waar het huidige tijdelijke Gezondheidscentrum staat.


Leestijd: 1 minuut

Het nieuwe centrum wordt groter (1100 m2) en het is de bedoeling dat er een apotheekvoorziening, huisartsenpraktijk, tandarts, verloskundige, fysiotherapeut en logopedist in komen. Er is ook plek voor kinderopvang.

Deze stap past in de ambitie van Meerstad om de voorzieningen mee te laten groeien met de groei van Meerstad. Met steeds meer inwoners groeit ook de vraag naar zorgvoorzieningen. Daar kan dit grotere centrum een rol in spelen.

Het gebouw waarin het Gezondheidsentrum een plek krijgt, staat nu nog bij het UMCG. Het wordt de komende tijd gedemonteerd en dan weer in Meerstad opgebouwd. De planning is erop gericht dat het gebouw op 1 mei 2024 open is.

Net als het huidige Gezondheidscentrum is dit een tijdelijke voorziening. Een definitief Gezondheidscentrum is onderdeel van de plannen die we ontwikkelen voor dit gebied