Wonen

Nieuwe stadswandelingen door Groningen: “Puutje”

Puutje – Gronings voor ‘tasje’ – : dat is de naam van een nieuwe stadswandeling door Groningen. De stadswandelingen laten niet alleen de moouste plekjes van Groningen zien, maar zorgen ook voor informatie over de geschiedenis, de cultuur, de taal en de horeca. De wandelingen zij daarmee geschikt voor mensen die Groningen (eenmalig) bezoeken, maar ook voor Stadjers en studenten die de stad al volledig denken te kennen.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe stadswandelingen door Groningen: “Puutje”
Nieuwe stadswandelingen door Groningen: “Puutje”

Twee lokale ondernemingen, I Don’t Know en Treasure Events Groningen, hebben de krachten gebundeld om Groningen opnieuw op de kaart te zetten. Beide bedrijven hebben hun eigen specialiteit. Verrassingen op maat en evenementen door de stad, beiden met onvergetelijke ervaringen. Het idee is ontstaan door de liefde voor de stad Groningen.

Puutje is Gronings voor tasje. De naam is ontstaan omdat de Stadswandeling altijd wordt gepresenteerd in het groene katoenen collectorsitem, die steeds vaker wordt gesignaleerd in en buiten Groningen. De stadswandeling bestaat uit een route die volgens de initiatiefnemers langs de meest geweldige plekken van Groningen gaat.

Het is iedere keer een verrassing waar de route langs gaat, aangezien deze is opgedeeld in verschillende gedeeltes. Ieder gedeelte van de route is aangevuld met interactieve opdrachten, weetjes, muziek, video’s en meer.

“Wij willen iedereen op een bijzondere en ongedwongen manier (meer) leren over Groningen, het Gronings dialect, maar bovenal een onvergetelijke activiteit bezorgen. Ons doel is om Groningen (nog) interessant(er) te maken en alles te vertellen over deze prachtige stad. Het is hiermee geschikt voor mensen die Groningen (eenmalig) bezoeken, maar ook voor Stadjers en studenten die de stad al volledig denken te kennen”, aldus de initiatiefnemers.

.

Er zijn verschillende keuzes in onze Stadswandelingen. De keuzes op dit moment zijn het “ Puutje loopke”, met algemene vragen en opdrachten over de stad en het “Puutje soamen”, waarbij je naast de stad ook je gezelschap beter leert kennen. Deze laatste variant is ook zeer geschikt voor een (eerste) date.

Naast deze twee edities, zijn er ook twee edities op aanvraag. “Puutje ainspaanjer” en “Puutje zoakelk” kunnen voor vrijgezellenfeesten en bedrijfs- en teambuildings-uitjes worden geleverd. “In de toekomst hebben we nog meer varianten beschikbaar, dus hou www.puutje.nl in de gaten!”, aldus de initiatiefnemers.