Wonen

Nieuwe verkozen plannen voor De Hoogte en Korrewegwijk

Zaterdag 22 oktober konden bewoners uit de Korrewegwijk en De Hoogte weer stemmen op de beste ideeën voor hun wijk, ingediend door medewijkbewoners. 300 bewoners brachten hun stem uit. De grote winnaar in De Hoogte is het idee om de binnenplaats van de Cortinghlaan op te knappen en in de Korrewegwijk stemden de meeste mensen voor het idee om meer ontmoetingen voor en door jeugd te faciliteren.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe verkozen plannen voor De Hoogte en Korrewegwijk
Nieuwe verkozen plannen voor De Hoogte en Korrewegwijk

De bewoners mochten medio juli t/m eind september ideeën inbrengen om de wijk mooier, netter, veiliger en gezelliger te maken. Het stemmen gebeurde afgelopen zaterdagmiddag in Het Floreshuis en BSV de Hoogte 
waar de indieners hun ideeën ook promootten. In De Hoogte kon men stemmen op acht verschillende ideeën en in de Korrewegwijk waren er tien ideeën. Alle bewoners van 12 jaar en ouder konden stemmen op de ingediende ideeën. Voor het realiseren van de plannen stelde de gemeente in totaal €20.000 beschikbaar.

In De Hoogte brachten 86 bewoners hun stem uit. De grote winnaar in De Hoogte is het idee voor de binnenplaats van de Cortinghlaan. Die gaat binnenkort samen met bewoners en kinderen opgeknapt worden met speelattributen zodat de kinderen uit de buurt gemotiveerd worden om buiten te blijven spelen ook als het donker is.

In de Korrewegwijk (in Het Floreshuis) stemden ongeveer 200 bewoners op hun favoriete ideeën. Het idee ontmoetingen voor en door jeugd kreeg de meeste stemmen. Dat betekent dat er binnenkort regelmatig activiteiten georganiseerd gaan worden door en voor tieners, zodat ze elkaar kunnen ontmoeten zonder dat ze daar hun telefoon voor nodig hebben.

Foto: Winnaars in de Korrewegwijk | Fotograaf: Wendy Bruins