Wonen

Nieuwe woningen bij Ruskenveense Plas

In de buurt van de Ruskenveense Plas bij Hoogkerk worden verschillende nieuwe woningen gebouwd. De eensgezinswoningen liggen aan een erf, een knus binnenstraatje, op een hoek of met uitzicht op een recreatieplas.


Leestijd: 1 minuut

Op vrijdag 12 juli vindt van 16:00 tot 18:00 uur een informatiemiddag plaats over het nieuwbouwproject.

Project Wonen op de bult van Buist telt woningen in verschillende soorten en maten. De prijzen variëren van 385.000 tot 550.000 euro vrij op naam.

“Wonen op de bult van Buist is heel geschikt voor wie houdt van het buitenleven,” zegt Rias Eldering, een van de initiatiefnemers namens ontwikkelaar BRELBU. “Kloppend hart van het plan is een gemeenschappelijk erf, met een grote tuin, een moestuin, een boomgaard en een kapschuur. Hier beleef je het traditioneel landleven en noaberschap zoals het vroeger was. Bijkomend voordeel van deze manier van wonen is dat typisch Groningse boerderijen in het landschap zichtbaar blijven. Maar dan in de vorm van toekomstwaardige woningen voor alle generaties.”

Tijdens de informatiemiddag, van 16:00 tot 18:00 uur aan de Zuiderweg 72, kunnen geïnteresseerden zich laten informeren over alle aspecten van dit nieuwbouwproject.