Wonen

Oeps: dikke fout in straatnaambord in Appingedam

Een ‘dikke fout’. Zo, op z’n Gronings, mogen we het feit wel omschrijven dat de naam van een bekende Groninger fout gespeld stond op een straatnaambordje in Appingedam.


Leestijd: 1 minuut

Oeps: dikke fout in straatnaambord in Appingedam
Oeps: dikke fout in straatnaambord in Appingedam

Het gaat om de predikant Westendorp, wiens naam op het bordje fout stond gespeld, waardoor er Westerdorp stond, met een ‘r’ in plaats van een ‘n’.

Op initiatief van de Werkgroep Westendorp uit Losdorp werd op afgelopen woensdag in Appingedam het verkeerd gespelde straatnaambord ‘Nicolaas Westerdorpstraat’ vervangen door een nieuw bord met daarop ‘Nicolaas Westendorpstraat’. Nu met een ‘n’ in plaats van een ‘r’. Deze actie markeerde de start van het Nikolaas Westendorpjaar: een feestjaar rond de persoon Nikolaas Westendorp uit Losdorp.

In 2023 viert Losdorp de 250ste geboortedag van de eigenzinnige predikant, oudheidkundige en schoolopziener Nikolaas Westendorp (1773-1836), met een programma vol lezingen, muziek, workshops en theater. Als klap op de vuurpijl opent er zelfs een Westendorp Informatiepunt in de dorpskerk. Op 11 februari is de officiële opening van het Nikolaas Westendorpjaar.