Wonen

Open brief van studenten aan studenten: “Herpak je verantwoordelijkheid. Voor elkaar. Voor jezelf.”

Twee vooraanstaande studenten van de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit hebben een open brief geschreven aan studerend Groningen. Ze roepen de studenten daarin op om individuen die zich niet aan maatregelen houden daar directer op aan te spreken. “Herpak je verantwoordelijkheid. Voor elkaar. Voor jezelf”, zeggen Izaäk van Jaarsveld, voorzitter van de Hogeschool Medezeggenschapsraad Hanzehogeschool, en Teun Havinga, studentassessor bij de RUG.


Leestijd: 1 minuut

Campus Community Fund: eerste 60 miljoen al geïnvesteerd
Campus Community Fund: eerste 60 miljoen al geïnvesteerd

“Afgelopen week zijn er veel berichten uitgegaan dat wij als studenten onze verantwoordelijkheid moeten pakken. Dat we niet naar de drukke plekken moeten gaan en meer afstand moeten houden. Toch zijn het niet ‘de studenten’ die het probleem zijn, maar individuen die zich niet aan de maatregelen houden. Daar kunnen wij als studenten wel wat aan doen. Daar moeten we als studenten wat aan doen. Omdat we de gezondheid van anderen directer in gevaar brengen dan we soms lijken te beseffen en omdat nieuwe beperkingen het onvermijdelijke gevolg zullen zijn wanneer we onze verantwoordelijkheid niet herpakken. Beperkingen die op korte termijn onze vrijheden fors zullen raken.”

“Daarom willen wij jullie oproepen om niet bang te zijn om anderen aan te spreken op het niet naleven van de maatregelen en om zelf scherp te blijven op die verantwoordelijkheid. Want op die manier laten wij niet alleen zien dat wij wel verantwoordelijk zijn, maar zorgen we er ook voor dat alles open kan blijven. Waardoor we wel dat biertje op het terras kunnen blijven drinken, wel naar onze stages kunnen blijven gaan en wel naar de universiteitsgebouwen kunnen. Ons vermogen om onze verantwoordelijkheid te herpakken is dan ook bepalend. Voor anderen en voor onszelf.”

“De besmettingen lopen op. Vooral onder de jongere bevolking, dat kunnen we niet ontkennen, maar we kunnen er wel wat aan doen!”

Izaäk van Jaarsveld, pabostudent en voorzitter Hogeschool Medezeggenschapsraad Hanzehogeschool Teun Havinga, studentassessor Rijksuniversiteit Groningen.