Wonen

Open morgen bij bijzonder Buurtschap De Gast in Zuidhorn

Buurtschap De Gast is een uniek bouwproject, gelegen op een mooie locatie aan de achterkant van De Gast te Zuidhorn. Het plan is vorig jaar door de gemeenteraad uitgelicht uit het project Tussen de Gasten en goedgekeurd om verder te ontwikkelen. Kenmerkend is de combinatie van duurzaam bouwen, groene uitstraling, gemeenschappelijke voorzieningen en zelfstandig wonen. Een plan voor mensen die met open oog en oor voor elkaar en respect voor elkaars privacy, samen staan voor duurzaamheid.


Leestijd: 1 minuut

Open morgen bij bijzonder Buurtschap De Gast in Zuidhorn
Open morgen bij bijzonder Buurtschap De Gast in Zuidhorn

In de Buurtschap komt een combinatie van ongeveer 15 wooneenheden, geschakelde woningen en appartementen. Deze liggen met de voordeuren aan een gemeenschappelijk erf en hebben aan de achterzijde een eigen veranda-buitenruimte met uitzicht op het omliggend gemeenschappelijk groen.

Elke woning heeft de mogelijkheid om indien gewenst slaapgelegenheid te creëren op de begane grond. Er wordt gedacht aan centrale voorzieningen als logeerkamers extra bergruimte, een ontmoetingsplaats, een werkplaats. De afmetingen van de woningen liggen tussen ongeveer 70 tot 90 m3, verschillende indelingen en uitbreiding is op dit moment nog mogelijk.

Nu het schetsplan van het basisontwerp gereed is, organiseert de Buurtschap op zaterdag 7 september tussen 10 en 12 uur een open morgen op de locatie, te bereiken via De Gast 45 (te voet). Daar zijn de opdrachtgevers Koos Roorda en Toos Zeelenberg Bolt, diverse adviseurs en de architect aanwezig om u als geïnteresseerden van informatie te voorzien. Voor parkeren heeft u toestemming bij Restaurant Balk, De Gast 39.