Wonen

Sigarenzaak Van Dalen Cigars opent deuren in de binnenstad

De binnenstad van Groningen heeft vanaf vandaag, 1 april, een sigarenzaak: Van Dalen Cigars. De sigarenwinkel zit in de Waagstraat, op het verbindingspunt tussen de Grote Markt en de Vismarkt.


Leestijd: 1 minuut

Sigarenzaak Van Dalen Cigars opent deuren in de binnenstad
Sigarenzaak Van Dalen Cigars opent deuren in de binnenstad

De winkel is van sigarenliefhebber Rinse van Gans (51), uit Winschoten. De voormalig overheidsadviseur en docent opende de zaak uit liefhebberij. Van Gans: “In mijn tienerjaren kocht ik af en toe al een Cubaanse sigaar. Later ging ik naar Amsterdam of Antwerpen om die ene speciale sigaar te kopen die niet in het Noorden te krijgen was. Het roken van een sigaar is als het drinken van wijn of whisky. Een rustmoment voor jezelf. Door je erin te verdiepen ontdek je waar jij van houdt."

Groot assortiment

De winkel biedt het grootse assortiment sigaren van het Noorden. Het moet dé ontmoetingsplek worden voor sigarenliefhebbers. Er zijn sigaren in elke prijscategorie, onder meer uit Cuba, Nicaragua, de Dominicaanse Republiek en Honduras. Daarnaast is er een aanbod van pijptabak, shag, de Hollandse sigaar en accessoires. Er is ook een webshop. Van Dalen Cigars zit verder in Amsterdam, Rotterdam, Dordrecht en Den Bosch.