Wonen

Stadjers kunnen vanaf de bank in gesprek met de raad

Onder de noemer ‘Praat met de Raad’ kunnen Stadjers komende donderdag in gesprek met de gemeenteraad. Vanwege de coronamaatregelen gaat dat digitaal: vanaf de bank of keukentafel dus. De meeting staat op de agenda voor donderdag 29 oktober.


Leestijd: 1 minuut

Stadjers kunnen vanaf de bank in gesprek met de raad
Stadjers kunnen vanaf de bank in gesprek met de raad

Aanleiding voor de inwonersraadpleging is het debat over de gemeentebegroting 2021, op woensdag 11 november. Dan besluit de raad over de besteding van meer dan 1 miljard euro.

De thema’s voor de digitale inwonersraadpleging zijn: groen, zorg, verkeer, wonen en afval. Dat waren de onderwerpen die de inwoners van de oude gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer als de Top 5 verkiezingsthema’s aangaven voor de herindelingsverkiezingen van 2018. Aan deze verkiezingsthema’s is in verband met de coronacrisis 1 thema toegevoegd: werk & inkomen.

In ‘Praat met de Raad’ kunnen inwoners hun kijk op deze zes onderwerpen geven. De opbrengst van de gesprekken kunnen de 12 politieke partijen in de gemeenteraad gebruiken voor het debat over de gemeentebegroting 2021 op 11 november.

Aanmelden

Inwoners kunnen zich voor een gesprek met raadsleden over 1 van 6 thema’s aanmelden bij de griffie van de raad: griffie@groningen.nl. Dan krijgen ze een link waarmee ze op donderdag 29 oktober mee kunnen praten met ‘Praat met de Raad’. Het begint om 20.00 uur en duurt tot maximaal 21.30 uur.