Wonen

Steeds meer (hard)lopers in en om Meerstad

Reizen, werken en ontspannen. We doen het allemaal teveel zittend. Nederlanders blijken kampioen stilzitten te zijn. Zitten wordt wel omschreven als ‘het nieuwe roken’, omdat het zo slecht is voor onze gezondheid. Nederlanders zitten gemiddeld zo’n 8,7 uur per dag stil. Jongeren en studenten gaan daar zelfs nog overheen met 10,4 uur.


Leestijd: 2 minuten

Steeds meer (hard)lopers in en om Meerstad
Steeds meer (hard)lopers in en om Meerstad

Zitten an sich is niet heel erg, zolang je daarnaast ook maar genoeg beweegt. Een stevige wandeling maken is een goed alternatief. De Nationale Wandelmonitor toonde al aan dat wandelen de meest ondernomen vrijetijdsbesteding is. En het is ook nog eens erg goed voor de conditie en de gezondheid.

Groningen heeft een bijzondere verzameling mooie wandelroutes. Ook vlak buiten de binnenstad, in en om Meerstad. Bureau Meerstad springt in op de populariteit van wandelen en hardlopen met aantrekkelijke routes. ‘Wij vinden het een leuke actieve manier om woningzoekers kennis te laten maken met Meerstad en omgeving’ aldus projectmanager Robert Leverman. ‘In en om Meerstad zijn meerdere wandelroutes waarmee je het gebied, het Woldmeer en de omliggende dorpen kan verkennen. Eén van die wandelingen is het Ommetje Meerstad, Middelbert en Engelbert.

Ommetjes zijn korte wandelroutes, die door Landschapsbeheer Groningen en bewoners zijn uitgezet in en rond hun dorp in de provincie Groningen. Vaak lopen ze over historische paden. Het Ommetje Meerstad, Middelbert en Engelbert is een wandelroute van 7,8 kilometer door zowel het nieuwe woon- en recreatiegebied Meerstad, als door de dorpen en omgeving van Middelbert en Engelbert. Hierdoor krijgt de wandelaar een mooi beeld van de prachtige natuur in het gebied, de historie en de nieuwe ontwikkelingen.

Tijdens de MEER-run op vrijdag 17 mei is het Ommetje Meerstad, Middelbert, Engelbert een avond lang een uitdagend hardloopparcours. Er is keuze tussen de route van 7 km of een langere route van 14 km. Ook de kleine hardlopers kunnen meedoen Voor hen zijn er routes van 500 m. en 1.000 m. Meer weten? Kijk op meer-run.nl.

Meerstad is ook onderdeel van het Pronkjewailpad. Dit langeafstandspad, bestaande uit een noord- en zuidroute van elk ongeveer 250 kilometer, voert dwars door de provincie Groningen en ook langs Meerstad. Wie tot en met oktober een (deel van) het Pronkjewailpad loopt tussen donderdag en zondag kan onderweg genieten van echte pronkjuweeltjes en pareltjes waarbij natuur, kunst, theater, muziek en cultuur een grote rol spelen.

Meerstad is het mooiste en groenste stadsdeel van Groningen en daar mag iedereen van genieten. De mogelijkheden voor ontmoeten en actief ontspannen zijn wat ons betreft een aanwinst voor stad en omgeving. Om kennis te maken met het mooie Meerstad zijn er jaarlijks een aantal leuke evenementen en activiteiten. Bekijk ze hier.