Wonen

Sunny Selwerd: gemeente sluit meerdere panden in zes straten aan op warmtenet

In de Groningse wijk Selwerd worden dit jaar meerdere panden in zes straten aangesloten op het warmtenet van WarmteStad. De gemeente benut deze werkzaamheden om de straten opnieuw in te richten en heeft ook een naam bedacht voor de wijkverbetering: Sunny Selwerd.


Leestijd: 1 minuut

Warmtenet ook voor koophuizen in Selwerd, Paddepoel en Vinkhuizen
Warmtenet ook voor koophuizen in Selwerd, Paddepoel en Vinkhuizen

Het gaat om de Eikenlaan (Vensterschool) naar De Larix, Mispellaan, Berkenlaan, Beukenlaan en de Populierenlaan. In ieder geval de Beukenhorst, Dragant, De Parrel en enkele andere wooncomplexen worden op het warmtenet aangesloten. De gemeente gaat per straat in gesprek met de bewoners. Het warmtenet komt in de zes straten te liggen, maar dat houdt niet automatisch in dat ook alle bewoners meteen worden aangesloten. De bijeenkomsten moeten eind maart schetsen opleveren, zodat de werkzaamheden in de zomer kunnen starten.

Wethouder Roeland van der Schaaf vindt het belangrijk dat de gemeente in gesprek gaat met de bewoners. “Het is slim combineren en dat levert veel op. Samenwerken, duurzamer wonen, energie besparen en mooie, groene toegankelijke straten.”

Grunneger Power ondersteunt de bewoners om mee te denken over duurzame oplossingen in hun straat, legt energieregisseur Anne Huizinga uit. “De bewonersavonden bieden de kans om ook over verduurzaming in gesprek te gaan.”