Wonen

Tweede eilandproject de Zeilen in Meerstad in verkoop

Na de succesvolle verkoop van 71 vrije kavels op de eerste wooneilanden in De Zeilen in 2019, heeft Bureau Meerstad een nieuw eilandproject ontwikkeld. Op 25 maart 2021 start de verkoop van project Scheepslanden. Scheepslanden is onderdeel van De Zeilen fase 2 en bestaat uit 28 vrije kavels die allemaal aan het Woldmeer liggen. De kavels, bestemd voor zelfbouw, zijn verdeeld over twee grote wooneilanden die zijn verbonden met de Vossenburglaan, de hoofdroute door Meerstad.


Leestijd: 1 minuut

Tweede eilandproject de Zeilen in Meerstad in verkoop
Tweede eilandproject de Zeilen in Meerstad in verkoop

Waar voorheen weilanden waren, zijn sinds november 2019 tientallen graafmachines aan het werk geweest om de nieuwe wooneilanden uit te graven. In totaal is er zo’n 800.000 m3 grond verzet. Ter illustratie: dat is genoeg voor een heuvel van 30 meter hoog en een omtrek van 1 kilometer. Het Woldmeer groeide hierdoor met ongeveer 35 hectare. De totale ontwikkeling van De Zeilen en de doorbraak naar de roeibaan (gepland in 2022), maken het Woldmeer circa 120 hectare groot. Ook daarna blijft het meer groeien tot het ongeveer net zo groot is als het Paterswoldsemeer en de Hoornseplas samen (350 hectare).

De Zeilen, inclusief Harksteder Broeklanden
De Zeilen, inclusief Harksteder Broeklanden

Bureau Meerstad organiseert van vrijdag 12 maart tot en met maandag 15 maart een online evenement over Eilandproject Scheepslanden. Dan worden onder andere de definitieve kaveloppervlaktes en prijzen bekend gemaakt.

In De Zeilen is in totaal plek voor ongeveer 600 gevarieerde woningen en kavels, een tijdelijke school, kinderopvang en commerciële voorzieningen. De Zeilen wordt een woongebied voor iedereen. Zo zijn er bijvoorbeeld plannen voor een Knarrenhof en tiny houses. Er komen ook sociale huurwoningen en rijwoningen. De Sluisbuurt wordt de overgang tussen de wijken Tersluis en De Zeilen. Hier komt een gezellig plein bestemd voor winkeltjes zoals een groenteboer, bakker en een horecavoorziening met terras.

Scheepslanden op de kaart van Meerstad
Scheepslanden op de kaart van Meerstad