Wonen

Upgrade voor plein voor Academie Minerva en ramblas Kattendiep

Als het aan het college van B&W ligt, krijgen het pleintje voor Academie Minerva en die van de zuidzijde van het Gedempte Kattendiep een upgrade. Meer ruimte voor voetgangers en een fijnere plek om te vertoeven, dat is het idee. De plannen zijn een voorstel van het college aan de gemeenteraad.


Leestijd: 1 minuut

Upgrade voor plein voor Academie Minerva en ramblas Kattendiep
Upgrade voor plein voor Academie Minerva en ramblas Kattendiep

Academie Minerva

Nadat de westkant van de binnenstad is aangepakt, is nu de omgeving van Academie Minerva aan de beurt. Het plein voor de school wordt nu vooral in bezit genomen door geparkeerde fietsen. Met het gemaakte voorlopig ontwerp wordt deze plek verandert in een aantrekkelijke verblijfsplek. In plaats van het asfalt worden de gele steentjes vanuit de munnekeholm doorgetrokken. Fietsers die vanaf het Gedempte Zuiderdiep komen, worden straks eerder op de rijbaan geleid, waardoor er onder de bomen aan de noordzijde ruimte komt voor terrassen en een bredere stoep. Op het plein komt een groot plantvak waar mensen ook kunnen zitten, dat deels is  gemaakt van de oude gele stenen uit de binnenstad. De fietsen kunnen voortaan naast de zijkant van de school worden geparkeerd.

‘Ramblas’ Kattendiep

Ook aan de zuidzijde van het Gedempte Kattendiep wordt geïnvesteerd in een groenere inrichting van de huidige terrassen en de openbare ruimte er omheen. In 2008/2009 heeft het gebied de huidige invulling gekregen en is het de ‘Ramblas’ gaan heten. Samen met de horecaondernemers is hiervoor nu een plan op hoofdlijnen uitgewerkt. De terrassen krijgen een iets andere opstelling en rondom de terrassen en langs de busbaan komen groene plantvakken. Ook ontstaat er meer ruimte voor kinderen om te spelen en komen er openbare zitplekken. Om wateroverlast als gevolg van hevige regenval te beperken, stelt het college voor om ook gebruik te maken van waterdoorlatende verharding. 

Foto: ontwerp nieuw plein voor Minerva