Wonen

Vanaf maart betaald parkeren in Paddepoel

Vanaf 1 maart 2022 wordt ook in de wijken Paddepoel, Selwerd, De Hoogte en Tuinwijk in Groningen het betaald parkeren ingevoerd. Het parkeren in de wijken op zondag blijft gratis. Voor winkels en bedrijven geldt dat zij in principe een vergunning krijgen voor een parkeerplaats.


Leestijd: 1 minuut

Vanaf maart betaald parkeren in Paddepoel
Vanaf maart betaald parkeren in Paddepoel

Eerder werd ook voor andere wijken in Groningen al besloten om het betaald parkeren in te voeren. Vanaf oktober werd een begin gemaakt met de West-Indische buurt, de Oosterparkwijk, Coendersborg en Helpman-West. Oktober 2022 is ook De Wijert-Noord aan de beurt en vanaf 1 maart 2023 wordt het betaald parkeren ingevoerd in Stadspark, Corpus den Hoorn en Hoornse Meer. Ook de Stadshavens, De Suikerzijde en de woontoren aan de Regattaweg worden op termijn meegenomen.

De gemeente Groningen hoopt met de maatregel de parkeerdruk in de stad te verminderen. Door in veel wijken betaald parkeren in te voeren wil het college voorkomen dat de parkeeroverlast zich verplaatst naar de wijken van Groningen waar parkeren nog wel gratis is.