Wonen

Wethouder reikt gemeentelijke sportpenningen uit

Wethouder Sport, Inge Jongman heeft afgelopen dinsdag twee gemeentelijke sportpenningen uitgereikt aan twee topsporters: de roeiers Ymkje Clevering en Melvin Twellaar. Vanwege corona gebeurde de uitreiking digitaal.


Leestijd: 1 minuut

Wethouder reikt gemeentelijke sportpenningen uit
Wethouder reikt gemeentelijke sportpenningen uit

Ymkje Clevering behaalde goud bij het Europese Kampioenschap roeien in Polen, in oktober, in de categorie vier-zonder-stuurvrouw. Ymkje roeide bij Gyas in Groningen. Ze prolongeerde samen met de drie andere roeiers de Europese titel in de vier-zonder-stuurvrouw.

Roeier Melvin Twellaar behaalde goud bij het Europese Kampioenschap roeien in Polen in de dubbeltwee. Melvin roeide bij De Hunze en de studenten van Aegir. Samen met zijn roeipartner waarmee hij pas sinds kort een duo vormt, behaalde hij goud in de dubbel twee.

Wethouder Inge Jongman: “Ik ben trots op onze topsporters die zo’n mooie en bijzondere prestatie hebben geleverd in Poznan. Om onze waardering te tonen voor deze bijzondere topsportprestaties reiken we jaarlijks de sportpenningen uit. En deze hebben onze roeiers meer dan verdiend.”