Wonen

Woontoren zo hoog als Groninger Forum

Groningen krijgt een woontoren net zo hoog als het Groninger Forum. Deze komt – wanneer een initiatief van de gemeente Groningen in samenwerking met een projectontwikkelaar doorgaan – aan de Van Ketwich Verschuurlaan in De Wijert – Zuid.


Leestijd: 1 minuut

Het bouwproject heeft als titel meegekregen “Project Q”. Het initiatief voor de bouw werd al enkele jaren geleden gepresenteerd, maar het is geruime tijd stil geweest rond de plannen.

Buurtbewoners waren namelijk niet gelukkig met de plannen voor het complex met appartementen. Volgens hen is het plan te kolossaal, en bovendien heeft de gemeente volgens hen geen rekening gehouden met parkeerfaciliteiten.

De buurtbewoners gingen naar de rechter, en werden op enkele punten in het gelijk gesteld. Daarop is de gemeente aan een deel van de bezwaren tegemoetgekomen, maar tekende ook hoger beroep aan tegen andere argumenten.

Ondanks het feit dat dit hoger beroep nog loopt, heeft de gemeente al een conceptvergunning afgegeven. Het wachten is nu op een uitspraak in hoger beroep.

Over Project Q

Het ontwerp voor het gebouw aan de Van Ketwich Verschuurlaan wordt ook wel omschreven als een nieuwe Vondelflat. Volgens de plannen komen er 138 appartementen. Daarnaast komen er verschillende voorzieningen in het complex.

Er liggen ook plannen voor een (half) verdiepte parkeergarage zodat men makkelijk de auto kwijt kan. Het complex zal 15 etages krijgen, waardoor het ongeveer 45 meter hoog wordt. Het ontwerp is van architectenbureau De Zwarte Hond, en de ontwikkeling is een initiatief in samenwerking met Kroeze & Partners.

(Hier vindt u meer informatie)