Wonen

Zernike Campus krijgt groensingel met 41 bomen

De Zernike Campus krijgt steeds meer een groene uitstraling. Niet zo zeer vanwege de bedrijven die er zijn gevestigd die zich bezig houden met duurzaamheid, maar vooral door de inrichting. Afgelopen vrijdag werd daarin een laatste stap gezet, toen wethouder Chakor de eerste boom plantte voor een groensingel rondom de Campus.


Leestijd: 1 minuut

Zernike Campus krijgt groensingel met 41 bomen
Zernike Campus krijgt groensingel met 41 bomen

Langs het Jaagpad worden de komende weken 41 bomen en 400 m2 heesters geplant. Wethouder Glimina Chakor (Groen & Klimaatadaptatie) plantte daarvan de eerste boom. ‘We streven naar meer, beter en bereikbaar groen voor iedereen en dit project sluit mooi aan bij die ambitie.’ (Foto boven, Henk Tammens, gemeente Groningen).

De groensingel is de laatste stap in het vergroenen van Zernike en vormt een natuurlijke afscheiding met de naastgelegen woonwijk Reitdiep. De totale oppervlakte is 1,13 hectare. Naast de zwarte els en de ruwe berk worden er ook bomen zoals de wilde lijsterbes en de fladderiep geplant.

Om het geheel af te maken worden er een kleine 600 heesters geplant waaronder gele kornoeljes, egelantiers en kardinaalsmutsen. Hierdoor ontstaat een mooie aaneengesloten groenstrook. Ook wordt er een natuurvriendelijke oever langs het Reitdiep aangelegd en wordt het watersysteem verbeterd, waarbij er meer water opgevangen kan worden bij hevige regenval.