Wonen

Zorginstelling ZINN Groningen en Alfa-college intensiveren samenwerking in scholing zorgpersoneel

Woensdag was de aftrap van een samenwerkingsproject tussen zorginstelling ZINN en het Alfa-college. De komende vier jaar leidt het Alfa-college tussen de 100 en 150 medewerkers van ZINN Groningen op tot verplegers met extra bevoegdheden.


Leestijd: 1 minuut

Zorginstelling ZINN Groningen en Alfa-college intensiveren samenwerking in scholing zorgpersoneel
Zorginstelling ZINN Groningen en Alfa-college intensiveren samenwerking in scholing zorgpersoneel

In 2025 wordt naar verwachting de laatste groep geschoold. Met het bijscholen van zoveel medewerkers van ZINN wordt de samenwerking flink geïntensiveerd. ZINN moedigt haar medewerkers aan om zichzelf te blijven ontwikkelen.

In de zorg is een nijpend tekort aan geschoold personeel. Nieuw personeel aantrekken is één ding, maar het binden en boeien van bestaand personeel is ook van belang. Het Alfa-college denkt hier een bijdrage in te kunnen leveren door medewerkers op te leiden tot Helpende Plus, verplegers die bijvoorbeeld ook bepaalde medicatie mogen geven.

Woensdag werd dan ook de rode loper uitgelegd voor de eerste groep van 16 cursisten. De kandidaten werden onthaald met een hapje en een drankje. Om het startsein te geven voor deze vruchtbare samenwerking werd een grote rode knop ingedrukt en onder applaus en confetti werd de samenwerking bekrachtigd. Na de feestelijke aftrap gingen de cursisten met de training van start.

"Het is een enorme investering in medewerkers op het gebied van Leven Lang Ontwikkelen. Eigenlijk is het een groot cadeau dat we dit met elkaar kunnen organiseren", zegt relatiemanager Camilla Jongst van het Alfa-college. "Bij ZINN willen we alle ruimte geven voor het doorontwikkelen van onze medewerkers. Dat geeft goede kwaliteit van zorg, en stimuleert vakmanschap en werkplezier. Met deze aftrap zie je dat leven lang leren een feest is", vindt Monique Brink, Hoofd Opleiding & Ontwikkeling bij ZINN.

Foto: zinnzorg.nl