Bereikbaarheid & Verkeer

Afsluitingen en tijdelijke wegen bij het Vrijheidsplein

Naast de werkzaamheden aan het Julianaplein, wordt er ook bij het Vrijheidsplein gewerkt voor het project Aanpak Ring Zuid. Er is hier al het een en ander veranderd, maar de komende week worden een aantal tijdelijke wegen aangesloten en bestaande wegen afgesloten.


Leestijd: 2 minuten

Afsluitingen en tijdelijke wegen bij het Vrijheidsplein
Afsluitingen en tijdelijke wegen bij het Vrijheidsplein

Oprit N7 richting Julianaplein (1)

De oprit van het Vrijheidsplein naar de zuidelijke ringweg richting Julianaplein gaat op 24 februari om 22.00 uur dicht (1). Omdat vanaf 25 februari er geen verkeer meer uit deze richting over het Julianaplein kan rijden, zorgt dit niet voor extra hinder. Op 28 maart gaat een nieuwe oprit open.

Oostzijde rotondes (2 & 4)

Een deel van de rotondes van Laan Corpus den Hoorn is dicht voor verkeer van zuid naar noord (4). Daarom moet verkeer vanuit Laan Corpus den Hoorn naar Hoogkerk/Drachten of naar het Stadspark via het Vrijheidsplein rijden en via een kort boogje terugrijden naar de rotondes (2). Op de rotondes moeten ze op de rechterbaan voorsorteren. Deze situatie is van 25 februari 06.00 uur tot 28 maart.

Naar westelijke ringweg (3)

Verkeer vanaf Laan Corpus den Hoorn en uit de richting Drachten naar Ring West kan via een tijdelijke weg met een kortere bocht rijden, dit ziet er iets anders uit dan het nu is (3). Dit start 25 februari.

Dubbele afrit (5)

Vanwege de afsluitingen van het Julianaplein is de zuidelijke ringweg al ter hoogte van Laan Corpus den Hoorn afgesloten. Afrit 36 Groningen-West vanuit Hoogkerk/Drachten krijgt twee banen (5). Een voor verkeer rechtdoor naar het Vrijheidsplein en een voor verkeer naar Laan Corpus den Hoorn. Dit start 26 februari om 06.00 uur en loopt tot 28 maart. Op 28 maart gaat de nieuwe fase van Operatie Julianaplein in en kan het verkeer hier weer over de ringweg rijden.

Vanaf maandag 28 februari is de onderdoorgang van de A28 dicht voor verkeer van Laan Corpus den Hoorn naar de Van Ketwich Verschuurlaan. Verkeer kan daardoor ook niet van Laan Corpus den Hoorn naar de A28 richting het Julianaplein en de zuidelijke ringweg. Over deze afsluiting volgt later deze week meer informatie.

Avond- en nachtafsluitingen 24 op 25 februari

Donderdag 24 februari 20.00 uur tot vrijdag 25 februari 06.00 uur:

  • De westelijke ringweg (N370) van het Vrijheidsplein tot de afrit 18 Zeeheldenbuurt.
  • Laan Corpus den Hoorn in een richting vanaf de Boerhavelaan tot de rotondes bij de zuidelijke ringweg.