Bereikbaarheid & Verkeer

Brailleweg in herfstvakantie dicht voor alle verkeer

De Brailleweg wordt in de herfstvakantie afgesloten voor alle verkeer. Vanaf morgen, zaterdag 16 oktober, is het fiets- en voetpad afgesloten, vanaf maandag ook de rijbaan voor auto's en bussen. Op maandag 25 oktober om 06.00 uur gaat de Brailleweg weer open.


Leestijd: 1 minuut

Brailleweg in herfstvakantie dicht voor alle verkeer
Brailleweg in herfstvakantie dicht voor alle verkeer

Omleiding fietsers

Voor fietsers en voetgangers geldt dat de afsluiting begint op zaterdag 16 oktober om 07.00 uur. Fietsers worden omgeleid via het fietspad langs de Hoornsedijk en de Van Iddekingeweg, onder het viaduct door. Het fietspad langs de Hoornsedijk, bij roeivereniging Gyas, is vanaf vrijdag 15 oktober weer open.

Omleiding autoverkeer

Vanaf maandag 18 oktober om 06.00 uur gaat de Brailleweg ook dicht voor gemotoriseerd verkeer, inclusief de oprit naar de A28 richting Assen. Verkeer wordt omgeleid via de Paterswoldseweg en de Laan Corpus den Hoorn.

De Brailleweg is in de herfstvakantie afgesloten voor alle verkeer.

Gevolgen voor de bus

Ook voor busreizigers heeft deze afsluiting gevolgen. Houd de website van Qbuzz in de gaten voor wijzigingen in vertrektijden of bushaltes. En plan je reis van te voren in de reisplanner.

Werkzaamheden

Er wordt rond de Brailleweg volop gewerkt. Zo wordt een nieuwe afrit vanaf de A28 naar de Brailleweg gerealiseerd. Vanaf half november wordt deze in gebruik genomen. In de herfstvakantie worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, zoals rioolwerkzaamheden, damwanden plaatsen en het kruispunt Vondellaan/Brailleweg herinrichten.

Van maandag 1 tot donderdag 4 november is de Brailleweg opnieuw gestremd voor fietsers en voetgangers. Die afsluiting heeft te maken met de bouw van een tijdelijke brug over het Noord-Willemskanaal.