Bereikbaarheid & Verkeer

Brailleweg van 20 april tot 6 mei afgesloten

Het gedeelte van de Brailleweg onder de A28 door is van zaterdag 20 april 06.00 uur tot maandag 6 mei 06.00 uur afgesloten voor alle verkeer. In deze periode wordt het oude viaduct over de A28 bij de Brailleweg gesloopt. Autoverkeer richting Groningen-Zuid kan omrijden via het Emmaviaduct, de A28 en de afrit Groningen-Zuid. Fietsers worden omgeleid via het tunneltje onder het Emmaviaduct door en het Hoornsediep.


Leestijd: 1 minuut

Brailleweg van 20 april tot 6 mei afgesloten
Brailleweg van 20 april tot 6 mei afgesloten

Autoverkeer dat normaal gesproken via de Brailleweg richting Groningen-Zuid rijdt, krijgt te maken met een omleidingsroute. Tijdens de stremming van de Brailleweg wordt verkeer geadviseerd om via het Emmaviaduct de A28 richting Assen op te rijden en vervolgens de afrit Groningen-Zuid te nemen.

Fietsers van en naar de Vondellaan worden omgeleid via het tunneltje onder het Emmaviaduct door en het Hoornsediep. Deze omleiding geldt voor beide richtingen.

De omleiding voor fietsers: via het tunneltje onder het Emmaviaduct door (boven) en vervolgens over het Hoornsediep (rechts). Bron: Aanpak Ring Zuid.
De omleiding voor fietsers: via het tunneltje onder het Emmaviaduct door (boven) en vervolgens over het Hoornsediep (rechts). Bron: Aanpak Ring Zuid.

Vanwege de stremming van de Brailleweg rijden de buslijnen 7, 9, 85 en 189 een aangepaste route de stad uit. Op de website van Qbuzz zie je welke haltes vervallen en via welke haltes je geadviseerd wordt te reizen.

Het oude viaduct over de Brailleweg was onderdeel van de A28, de snelweg tussen Groningen en Assen. Nu rijden er geen auto’s meer overheen. De afgelopen weken is het verkeer op de A28 omgezet naar een tijdelijk viaduct over de Brailleweg. De sloop van het oude viaduct is grotendeels gepland in de meivakantie, omdat er dan minder verkeer is.

Nadat het oude viaduct is gesloopt, kan op dezelfde plek een nieuw, breder viaduct worden gebouwd. Dit nieuwe viaduct maakt deel uit van de vernieuwing van het Julianaplein. Hier gaan de verkeerslichten verdwijnen. Het nieuwe Julianaplein wordt ongelijkvloers, dat wil zeggen dat alle verkeersstromen een eigen baan krijgen, op verschillende hoogtes. Het verkeer kan dan vanuit alle richtingen ongehinderd doorrijden.

Kijk op de website van Aanpak Ring Zuid voor meer informatie over de werkzaamheden.