Bereikbaarheid & Verkeer

Europaplein krijgt definitieve inrichting

Op steeds meer plekken rondom de ringweg wordt er gewerkt aan het definitief inrichten van de wegen rondom de zuidelijke ringweg. Dit is nodig om de toekomstige op- en afritten van de zuidelijke ringweg aan te sluiten op het onderliggend wegennet. Op maandag 10 oktober is de herinrichting van de Europaweg dat onder de zuidelijke ringweg doorloopt begonnen.


Leestijd: 1 minuut

Europaplein krijgt definitieve inrichting
Europaplein krijgt definitieve inrichting

De werkzaamheden bestaan uit het huidige asfalt verwijderen en het aanleggen van nieuwe stukken asfalt en belijning op de weg. Hierdoor worden nieuwe rijbanen gemaakt. De werkzaamheden kunnen zorgen voor geluidsoverlast in de directe omgeving.

De werkzaamheden zijn nodig om de toekomstige afrit van de Skivijver en de afrit ter hoogte van de Lübeckweg naar het Europaplein aan te sluiten op het onderliggende wegennet. Het viaduct wordt verder afgebouwd samen met de nieuwe op- en afritten rondom het Europaplein. Aan de noordzijde wordt de oprit vanaf de Bornholmstraat naar de zuidelijke ringweg (richting Julianaplein) en de afrit richting Europaweg gebouwd. Aan de zuidzijde wordt de nieuwe afrit over de skivijver die aansluit op de Herningweg gebouwd. De afrit bij de skivijver gaat zaterdag 3 december om 06.00 uur open. Net zoals de oprit vanaf de Europaweg. De werkzaamheden worden uitgevoerd in vier fasen. Deze fasen, de locatie en de data staan in de afbeelding hieronder.

De werkzaamheden zijn ingedeeld in vier fasen.
De werkzaamheden zijn ingedeeld in vier fasen.

Ombouw van het Europaplein

De situatie bij het Europaplein gaat flink veranderen. De afrit voor het verkeer vanaf het Julianaplein schuift op. Deze loopt straks over de Europaweg en om de Skivijver heen. Daar kun je kiezen of je via de Europaweg of via de Bornholmstraat verder rijdt. Langs de Europaweg wordt het fietspad doorgetrokken tot aan de Boumaboulevard.

Het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid. Bekijk voor meer informatie over de omleidingen in dit eerdere artikel.