Bereikbaarheid & Verkeer

Fietsonderdoorgang Laan Corpus den Hoorn tijdelijk dicht

De fietsonderdoorgang bij de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn gaat tijdelijk dicht. Dit omdat de zijkanten van het viaduct gesloopt worden. Vanwege de veiligheid gaat de onderdoorgang voor fietsers daarom tijdelijk dicht. De sloop start volgende week maandag.


Leestijd: 1 minuut

Fietsonderdoorgang bij rotondes Laan Corpus den Hoorn meer dan een maand dicht (VIDEO)
Fietsonderdoorgang bij rotondes Laan Corpus den Hoorn meer dan een maand dicht (VIDEO)

De werkzaamheden duren naar verwachting tot 26 oktober. Fietsers kunnen gebruik maken van de fietstunnel bij De Buitenhof/Piccardthof of de oversteek bij Laan van de Vrede en MartiniPlaza. Deze werkzaamheden horen bij het deelproject Verbreding wegvak Hoogkerk-Vrijheidsplein.

Voor het verbreden van de N7 is het nodig om het viaduct over de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn aan beide zijdes van het huidige viaduct te verbreden. Daarvoor moeten eerst de huidge zijkanten van het viaduct gesloopt worden. Na de sloop wordt de fundering voor het verbreden van het viaduct gebouwd.

De rotondes onder het viaduct zijn volledig geasfalteerd, zodat het autoverkeer tijdens deze werkzaamheden eenvoudig kan opschuiven. Voor fietsers blijft er weinig ruimte over. Daarom moet vanwege de veiligheid de onderdoorgang voor fietsers tijdens de werkzaamheden worden afgesloten.

Voorbouwlocatie dek
Bij de Jan Evert Scholtenlaan (de weg tussen de rotonde en het Stadspark) is gestart met het inrichten van een voorbouwlocatie. Hier worden het noordelijke en het zuidelijke dek van het nieuwe viaduct gebouwd. Om de ondergrond te verstevigen, worden eerst palen in de grond getrild.

Toekomstige situatie
De N7 tussen Hoogkerk en het Vrijheidsplein wordt verbreed. Voor de veiligheid komt er alleen een fietsverbinding aan de oostzijde van de rotondes. De rotondes krijgen in de toekomst minder verkeer te verwerken, omdat er directe aansluitingen komen van de N7 op de westelijke ringweg.