Bereikbaarheid & Verkeer

Groningen Bereikbaar heeft nieuwe elektrische bakfietsen te leen

Bij fietsenwinkel Fietsje in de binnenstad van Groningen staan sinds kort twee elektrische bakfietsen die Groningers kunnen lenen om te ervaren of het wat voor hen is. Het gaat om een actie van Groningen Bereikbaar. De fietsen kunnen een week lang uitgeprobeerd worden.


Leestijd: 1 minuut

Probeer nu een elektrische bakfiets voor een week. Gratis!
Probeer nu een elektrische bakfiets voor een week. Gratis!

De actie van Groningen Bereikbaar loopt al twee jaar, maar is nu uitgebreid met twee nieuwe fietsen.

Gezond en duurzaam

Met een e-bakfiets is een afstand tot zo’n 15 km goed te overbruggen. “Bijkomend voordeel is dat je gezond, voordelig en duurzaam bezig bent. Daarnaast is het een veilige manier om je kinderen te vervoeren, er passen meerdere kinderen in de bakfiets en de huif beschermt tegen zon, regen en wind”, aldus Groningen Bereikbaar.

Auto's bij scholen

In de spits is het vaak druk op de weg en werkzaamheden kunnen zorgen voor verkeershinder. Ook kan het bij scholen en kinderopvanglocaties kan erg druk zijn met auto's op de momenten dat de kinderen gebracht of gehaald worden. “Daar heb je geen last van als je de elektrische bakfiets pakt”, geeft de bereikbaarheidsorganisatie als extra voordeel.

Proberen?

Wie een week lang een elektrische bakfietsen wil proberen, kan zich aanmelden op groningenbereikbaar.nl/bakfiets. Klik op Aanmelden en selecteer als locatie Fietsje Groningen.

Is de bakfiets geen optie voor jou maar wil je wel eens een fiets proberen in plaats van de auto? Kies dan voor een e-bike of speed pedelec, ook die kun je reserveren, een week gratis proberen en ophalen bij verschillende fietshandelaren in de hele provincie.