Bereikbaarheid & Verkeer

Herepoort gaat vanaf 25 mei damwanden intrillen bij Papiermolenlaan

Aannemerscombinatie gaat tussen 25 en 29 mei damwanden intrillen bij de Papiermolenlaan. Die werkzaamheden zijn nodig voor het maken van een bouwkuip voor de nieuwe zuidelijke ringweg. Omwonenden moeten rekening houden met geluidshinder en trillingen.


Leestijd: 1 minuut

Donderdag en vrijdag intrillen damwandplanken H.L. Wichersstraat
Donderdag en vrijdag intrillen damwandplanken H.L. Wichersstraat

Herepoort is al sinds juli vorig jaar bezig met het intrillen van ongeveer 2500 meter aan damwandplanken. Op dit moment is al meer dan 2000 meter ingetrild. Er wordt de komende tijd nog op verschillende plekken gewerkt. 

Op maandag 25 mei wordt de heistelling van de Helperzoom/Kempkensberg naar de Papiermolenlaan verplaatst. Bij de Papiermolenlaan gaat de aannemer één tussenwand intrillen. De werkzaamheden duren tot vrijdag 29 mei. Op donderdag 21 mei (hemelvaart) en vrijdag 22 mei worden geen damwandplanken ingetrild.

Overlast
Het intrillen van damwandplanken veroorzaakt hinder zoals geluid en trillingen. In deze periode van coronamaatregelen zullen de omwonenden meer thuis zijn dan normaal. Het ontwijken van de hinder is dan ook lastig. “Wij gaan door met de werkzaamheden om vertraging te voorkomen en vragen hiervoor begrip”, aldus Herepoort.

Wel wordt er in april en mei met minder heistellingen gewerkt en wisselt de aannemer de locaties af. Ook wordt er minder in het weekend gewerkt, omdat het toch rustiger is op de weg. Ook stoppen de werkzaamheden vroeger op de dag. 

Op de damwandplankenafteller van Aanpak Ring Zuid is te zien dat ze inmiddels 84 procent van het intrillen van damwandplanken hebben voltooid.

Ankers aanbrengen
Naast het intrillen van damwandplanken werkt Herepoort ook op de bouwterreinen van de verdiepte ligging. Zo voert men de eerste laag grond af en brengen ze grondankers aan. De al geplaatste damwanden worden verankerd. Dit gebeurt met een boring door de damwandplank heen, schuin de bodem in. Ook deze werkzaamheden zorgen voor hinder. Een uitleg over de bouwmethode en over wat ankers zijn, krijg je in deze video's.