Bereikbaarheid & Verkeer

Intrillen buispalen nieuw viaduct Paterswoldseweg Groningen duurt langer dan gedacht

De bodem blijkt er steviger dan van te voren was ingeschat. Dat is de reden waarom werkzaamheden om grote buispalen de grond in te krijgen voor een nieuw viaduct over de Paterswoldsweg in Groningen, langer duren dan verwacht. Dat laat vandaag de organisatie “Aanpak Ring Zuid” weten. Belangstellenden kunnen de werkzaamheden overigens volgens via een tijdelijke webcam.


Leestijd: 1 minuut

De planning is nu dat uiterlijk woensdag de grote buispalen geplaatst zijn. Tegelijk plaatst de aannemer kleinere buispalen. Dit duurt nog tot en met vrijdag, zoals gepland.

Bij de Paterswoldseweg bouwt de Aannemerscombinatie Herepoort een nieuw viaduct aan de zuidkant van het eerder gebouwde viaduct. Voor de fundering trillen e bouwers deze week grote en kleine buispalen in. Nadat deze zijn ingetrild, worden ze nog geheid. Sinds zaterdag zijn ze hiermee bezig. De planning was dat de laatste grote buispalen, met een doorsnede van 120 cm, vandaag geplaatst konden worden.

Heiblok

Doordat de grond hier steviger blijkt dan ingeschat, hebben ze voor het naheien van de grote buispalen een zwaarder heiblok nodig. Dit heiblok arriveerde maandagmiddag. "We verwachten dat met dit heiblok het naheien van de grote buispalen woensdag klaar is. De inzet van dit zwaardere heiblok betekent dat de geluidsoverlast toeneemt", aldus de persverklaring.