Bereikbaarheid & Verkeer

Maand lang geen treinen van Groningen naar Assen en Veendam

Vanaf vandaag rijden er een maand lang geen treinen tussen Groningen en Assen, en tussen Groningen en Veendam/Weener. Reizigers moeten op deze trajecten gebruikmaken van de bus. Er rijden geen treinen vanwege werkzaamheden door ProRail, in het kader van Groningen Spoorzone.


Leestijd: 1 minuut

Provincies willen intercitytrein zonder stop tussen Groningen en Leeuwarden
Provincies willen intercitytrein zonder stop tussen Groningen en Leeuwarden

Komende maand wordt er onder meer gewerkt aan het nieuwe, extra spoor tussen station Groningen en Groningen Europapark. Hierdoor kunnen er straks meer treinen rijden. Op de sporen tussen Groningen en Haren wordt onderhoud gepleegd: rails, wissels, bovenleiding en beveiliging worden vervangen. Station Groningen Europapark krijgt straks ook een nieuw perron dat ruimte biedt aan het toenemende aantal treinen en reizigers.

Parkeren en tanken
Het nieuwe opstelterrein in Haren wordt aangesloten op het Hoofdspoor, zodat de treinen daar straks kunnen parkeren en tanken. Het oude opstelterrein achter station Groningen verdwijnt.

Busvervoer
Tot en met woensdag 3 juni rijden er geen treinen maar bussen tussen Groningen en Assen en tussen Groningen en Veendam/Weener. In de weekenden van 9-10 mei en 16-17 mei rijden er ook geen treinen tussen Groningen en Zuidhorn/Delfzijl/Eemshaven. Station Groningen is dan niet bereikbaar per trein.

https://www.youtube.com/watch?v=sYNQy-_Z6BY&t=2s
Vier weken lang geen treinen richting Assen, Veendam en Weener