Bereikbaarheid & Verkeer

N33 deze lente drie weekenden in delen dicht

De N33 gaat deze lente, net als vorig jaar, drie weekenden in delen dicht voor onderhoud.


Leestijd: 1 minuut

Nachtafsluitingen op A7 tussen Hoogkerk en Groningen
Nachtafsluitingen op A7 tussen Hoogkerk en Groningen

Van vrijdag 22 mei 20.00 uur tot zondag 24 mei 12.00 uur is de N33 tussen Assen en Gieten in beide richtingen afgesloten. Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de weg. Dit is het eerste weekend van dit jaar dat er een gedeelte van de weg afgesloten is.

Van 5 juni tot en met 7 juni is de weg dicht tussen Veendam en Siddeburen en van 19 tot en met 21 juni tussen Gieten en Veendam.

Onderhoud

De weg wordt elk jaar zes weekenden in delen afgesloten, zodat al het nodige onderhoud tegelijk gedaan kan worden. Daardoor zijn er geen stremmingen nodig buiten deze weekenden om. Tijdens de afsluitingen worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd, zoals maaien, reinigen van goten en kolken, vervangen van geleiderail, schoonmaken van verkeersborden en asfaltreparatie daar waar dat nodig is. Daarnaast worden de weekendafsluitingen ook gebruikt om op een aantal locaties de weg aan te passen om windmolentransport mogelijk te maken.

Veiligheid

De N33 is een autoweg zonder vluchtstrook. Daarom is het bij onderhoudswerkzaamheden noodzakelijk is om alle rijstroken af te sluiten. Door de weg steeds in delen volledig af te sluiten wordt de veiligheid van de weggebruiker en de wegwerker gewaarborgd.