Bereikbaarheid & Verkeer

Nieuw viaduct over Laan Corpus den Hoorn wordt zaterdag ingereden – beelden via webcam

In het kader van de werkzaamheden aan de aanpak van de zuidelijke ringweg in Groningen is er komende week opnieuw een opmerkelijke operatie die ook deze keer weer live via een webcam te volgen is. Het betreft het inrijden en inhijsen van een nieuw viaduct bij de Laan Corps den Hoorn. Vanaf komende zaterdag zijn beelden rechtstreeks te volgen via een webcam. Maar al vanaf maandag is Jan Evert Scholtenlaan voor het verkeer afgesloten.


Leestijd: 2 minuten

Nieuw viaduct over Laan Corpus den Hoorn wordt zaterdag ingereden – beelden via webcam
Nieuw viaduct over Laan Corpus den Hoorn wordt zaterdag ingereden – beelden via webcam

Het nieuwe viaduct over de Laan Corpus den Hoorn wordt deze maand op zijn plek gezet. Het viaduct is in twee delen voorgebouwd in de berm van de Jan Evert Scholtenlaan, bij het Stadspark. Van 12 juli tot en met 19 juli en van 24 juli tot en met 26 juli is de Jan Evert Scholtenlaan afgesloten voor autoverkeer. Het inrijden en inhijsen van het nieuwe viaduct is vanaf zaterdag 17 juli te volgen op een webcam.

In de berm bij de ingang van het Stadspark heeft de aannemer de afgelopen periode hard gewerkt aan het nieuwe, bredere viaduct. Deze is in twee delen gebouwd. Eerst werd het dek gebouwd voor de noordzijde van het viaduct. “Daar bovenop hebben we het dek voor de verbreding van de zuidzijde gemaakt”, zo laat de aannemer weten.

Inrijden
De komende week worden de twee dekken op transportvoertuigen (SPMT’s) gezet. Deze lage, platte wagens met veel wielen zijn ook gebruikt bij het inrijden van het spoordek in mei. Zaterdagochtend vanaf 7 uur rijden de SPMT’s de viaducten naar de ringweg toe. Ze worden neergezet op de plek waar het noordelijk deel van het viaduct komt.

Inhijsen
In het weekend daarna wordt het bovenste dek er met hijskranen afgetild en ook op de goede plek geplaatst.

Verkeershinder
Van maandag 12 juli (07.00 uur) tot maandag 19 juli (06.00 uur) is de Jan Evert Scholtenlaan bij het Stadspark afgesloten voor autoverkeer. In deze week is de Jan Evert Scholtenlaan ook afgesloten voor fietsers en voetgangers van vrijdag 16 juli (20.00 uur) tot maandag 19 juli (06.00 uur). En van zaterdag 24 juli (20.00 uur) tot maandag 26 juli (06.00 uur) is de weg dicht voor alle verkeer.

Auto’s kunnen het Stadspark bereiken via de Campinglaan. Fietsers kunnen het Stadspark bereiken via de Concourslaan of de Piccardthof.

In het weekend van 24 juli tot en met 26 juli is de ringweg (A7) ook afgesloten tussen de aansluiting Groningen West en het Vrijheidsplein. Het verkeer wordt dan omgeleid via de op- en afritten.

Tijdens het inrijden en inhijsen zijn er aan de noordzijde van de rotondes extra stremmingen nodig. De ringweg (A7) blijft gewoon open. Kijk voor meer informatie over de verkeerssituatie op de website van Groningen Bereikbaar.