Bereikbaarheid & Verkeer

Nieuwe fietstunnel bij Papiermolen: langer dan de huidige

Het is nog niet honderd procent zeker dat het doorgaat, maar de kans op realisatie is wel weer vergroot. Minister Van Nieuwenhuizen heeft namelijk haar handtekening gezet onder een Tracébesluit, en daarmee is weer een hobbel genomen voor de goedkeuring van de aanleg van de nieuwe fietstunnel bij De Papiermolen. Die tunnel zal – mede dankzij inzet van buurtbewoners – langer worden dan de huidige. (Foto boven: aanpakringzuid.nl)


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe fietstunnel bij Papiermolen: langer dan de huidige
Nieuwe fietstunnel bij Papiermolen: langer dan de huidige

In het besluit staat dat de huidige fietstunnel onder de zuidelijke ringweg bij de Papiermolen plaats gaat maken voor een langere tunnel. Deze gaat niet alleen onder de ringweg door, maar ook onder de nieuwe verbindingsweg die de Hereweg gaat verbinden met de Brailleweg. Aan de kant van de Rivierenbuurt worden de Maaslaan en de Merwedestraat iets verlaagd. Zo kunnen fietsers de gehele tunnel doorkijken, wat hun gevoel van veiligheid vergroot.

In het Tracébesluit over de zuidelijke ringweg van 2014 was deze nieuwe fietstunnel nog niet opgenomen. Toen werd nog gedacht aan een voetgangersbrug over de ringweg heen. Mede dankzij de inzet van buurtbewoners is er een aangepast plan gemaakt. De voetgangersbrug is hierin geschrapt.

Na de beroepstermijn (van donderdag 9 januari tot en met 19 februari 2020) neemt de minister het definitieve besluit over de fietstunnel.

Bron en nadere informatie: aanpakringzuid.nl

Impressie van de nieuwe situatie
Impressie van de nieuwe situatie