Bereikbaarheid & Verkeer

Nieuwe kluizen bij P+R in Hoogkerk: 24 uur per dag je pakketjes ophalen of inleveren

Wie op enig moment van de dag een pakketje wil ophalen of inleveren kan binnenkort uitstekend terecht bij de P+R in Hoogkerk. Daar komen eind dit jaar pakketkluizen te staan, waar reizigers gratis en 24 uur per dag hun pak­ketjes kunnen ophalen of inleveren. Dat meldt Groningen Bereikbaar op haar website. Dat betekent een verdere uitbreiding van de diensten op deze P+R, want men kan in Hoogkerk ook al elektrische hubfietsen huren of stallen.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe kluizen bij P+R in Hoogkerk: 24 uur per dag je pakketjes ophalen of inleveren
Nieuwe kluizen bij P+R in Hoogkerk: 24 uur per dag je pakketjes ophalen of inleveren

Op de hub in Hoogkerk komt een afhaalpunt bestaande uit 58 kluizen in verschillende formaten. De pakketservice is onbemand: de lockers zijn 24 uur per dag, en zeven dagen in de week, te openen met een unieke QR-code.

De pakketservice is een pilot. Niet alleen in Hoogkerk, maar ook op de hub in Zuidhorn gaat eind dit jaar een proef van start. Mocht dat een succes zijn, dan komen er mogelijk ook op de andere P+R-plaatsen en hubs onbemande afhaal­punten voor pakketjes te staan. Sinds januari staan er al lockers op de hubs Gieten, Rolde en Dieverbrug.

Hubfietsen

Veel hubs, waaronder ook die bij Hoogkerk, hebben een overdekte fietsenstalling of een speciale hub-fietskluis. Reizigers met een elektrische fiets kunnen in deze fietskluis hun fiets opladen. In Hoogkerk staan sinds begin van dit jaar bovendien 24 elektrische hubfietsen. Reizigers kunnen deze huren voor een retourrit.

Bron en meer informatie: Groningen Bereikbaar

==

Boven: Op de hub P+R Gieten staan sinds begin dit jaar al bezorgkluizen. (Groningen Bereikbaar, Foto: Siese Veenstra