Bereikbaarheid & Verkeer

Plaatsen lichtmasten en palen voor portalen op A7 tussen Westpoort en rotondes Laan Corpus den Hoorn

Tussen maandag 13 en vrijdag 24 maart worden er nieuwe definitieve lichtmasten op de A7/N7 tussen de aansluiting bij Westpoort en de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn geplaatst. In deze periode vindt ook het inheien van de palen voor de definitieve portalen in de middenberm plaats ter hoogte van Hoogkerk en Bruilweering. Tijdens de werkzaamheden is één rijstrook dicht, voor het verkeer de stad in. Automobilisten wordt gevraagd er rekening mee te houden dat hier files kunnen ontstaan.


Leestijd: 2 minuten

Plaatsen lichtmasten en palen voor portalen op A7 tussen Westpoort en rotondes Laan Corpus den Hoorn
Plaatsen lichtmasten en palen voor portalen op A7 tussen Westpoort en rotondes Laan Corpus den Hoorn

Er is een begin gemaakt aan de definitieve inrichting van de zuidzijde van de A7/N7. Dit is de weg van Drachten richting het Vrijheidsplein. Deze weg wordt breder gemaakt.

Definitieve lichtmasten
Langs de A7 zijn al een aantal nieuwe lichtmasten geplaatst. Nu worden de nieuwe lichtmasten ook geplaatst in de middenberm tussen Westpoort en de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn.

Palen voor portalen
Over de zuidelijke ringweg komen nieuwe portalen. Dit zijn de metalen stellingen waar de bebording aan komt te hangen. Voordat deze stellingen geplaatst kunnen worden, wordt de fundering aangebracht. Dit wordt gedaan op dinsdag 21 maart of woensdag 22 maart, afhankelijk van de beschikbaarheid van de heistelling. De werkzaamheden zijn overdag, op twee plekken aan de zuidzijde langs de A7/N7. De eerste vier palen worden geplaatst in de buurt van Hoogkerk. Ter hoogte van Bruilweering vindt vervolgens het inheien van twee palen plaats. Tijdens deze werkzaamheden is het geluid van beton op beton te horen en zijn er mogelijk trillingen te voelen.

Het gebied waar funderingen voor de nieuwe portalen worden geplaatst. Afbeelding: OpenStreetMap/Aanpak Ring Zuid
Het gebied waar funderingen voor de nieuwe portalen worden geplaatst. Afbeelding: OpenStreetMap/Aanpak Ring Zuid

Verkeershinder
Om veilig te kunnen werken, is van maandagochtend 13 maart (6.00 uur) tot vrijdagavond 24 maart (22.00 uur) op de A7 één rijstrook dicht, richting de stad, tussen aansluiting Westpoort en de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn. Het gaat om de linker rijstrook. In de spits kunnen hierdoor files ontstaan. Automobilisten richting Groningen zouden, als er geen stakingen zijn, gebruik kunnen maken van P+R Leek en verder met de bus. Bussen mogen over de vluchtstrook langs de file rijden.

De nacht ervoor wordt voor deze tijdelijke situatie de weginrichting aangepast. Er wordt nieuwe belijning aangebracht en barriers geplaatst. De A7 richting de stad is dan helemaal dicht tussen A7 oprit 34a (Westpoort) en de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn. Deze afsluiting is vanaf zondagavond 12 maart (22.00 uur) tot maandagochtend 13 maart (6.00 uur). Ook de op- en afrit bij Hoogkerk en de oprit voor busverkeer is dicht. Het verkeer wordt omgeleid via Westpoort en het Hoendiep.

Aan het eind van de werkzaamheden moet de afgesloten rijstrook weer opengesteld worden. Voor het aanpassen van de weginrichting gaat de A7 in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 maart opnieuw helemaal dicht tussen A7 oprit 34a (Westpoort) en de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn. Ook de op- en afrit bij Hoogkerk en de oprit voor busverkeer is dicht. Het verkeer wordt weer omgeleid via Westpoort en het Hoendiep.

Zaterdagochtend 25 maart (6.00 uur) is de tweede rijstrook de stad in weer open.

Foto: Raymond Bos/Aanpak Ring Zuid