Bereikbaarheid & Verkeer

Rijbaan Bloemsingel dicht voor aanleg busknooppunt UMCG Noord

De Bloemsingel is vanaf vrijdag 27 maart 19.00 uur in één richting afgesloten voor auto's en bussen vanaf de W.A. Scholtenstraat tot Kolendrift. De afsluiting duurt tot juli 2021. In deze periode legt de gemeente Groningen het busknooppunt UMCG Noord aan.


Leestijd: 1 minuut

Rijbaan Bloemsingel dicht voor aanleg busknooppunt UMCG Noord
Rijbaan Bloemsingel dicht voor aanleg busknooppunt UMCG Noord

Fietsers en voetgangers kunnen de Bloemsingel in beide richtingen blijven gebruiken. Voor autoverkeer is er slechts één rijrichting beschikbaar, vanaf de Vrydemalaan richting de Oostersingel, van noord naar zuid. Autoverkeer richting de Vrydemalaan wordt omgeleid via het Boterdiep en de Petrus Campersingel.

Gevolgen voor de bus
De buslijnen 1 tot en met 5 en buslijnen 163 en 171 rijden tijdens de werkzaamheden een andere route, bestaande bushaltes komen te vervallen en worden verplaatst, en er zijn tijdelijke bushaltes in de buurt. Kijk voor een volledig overzicht van de wijzigingen op de website van Qbuzz.

Weekend van 3 tot 6 april
Na de eerste week wordt in het weekend van vrijdag 3 april 19.00 uur tot maandag 6 april 06.00 uur ook gewerkt aan de kruising Oostersingel / W.A. Scholtenstraat. Daar worden kabels en leidingen verlegd. De kruising is dan dicht voor al het verkeer.

Busknooppunt UMCG Noord
De gemeente Groningen wil met het busknooppunt UMCG Noord dat bussen beter door kunnen rijden en reizigers snel kunnen overstappen van bus op bus. De Bloemsingel wordt hierdoor geschikt voor meer en voor langere (24-meter) bussen.

Meer informatie over dit project vind je op de website van de gemeente Groningen.