Bereikbaarheid & Verkeer

Rijstrook dicht op A7 Hoogkerk-Groningen: files verwacht, parkeer op P+R Leek

Van maandag 17 april 22.00 uur t/m vrijdag 12 mei 22.00 uur is één rijstrook dicht op de A7 van Hoogkerk tot Groningen-West. De verwachting is dat deze afsluiting zorgt voor files en daarmee extra reistijd voor het verkeer op de A7. Het advies van Groningen Bereikbaar: parkeer op P+R Leek en reis verder met de bus.

 


Leestijd: 1 minuut

Rijstrook dicht op A7 Hoogkerk-Groningen: files verwacht, parkeer op P+R Leek
Rijstrook dicht op A7 Hoogkerk-Groningen: files verwacht, parkeer op P+R Leek

Parkeer op P+R Leek

In maart was ook al één rijstrook dicht op dit deel van de A7. Toen waren er files op de A7 tot aan Leek. Daarom adviseren Groningen Bereikbaar automobilisten de auto op P+R Leek (afrit 34) te parkeren en vanaf daar verder te reizen met de bus. “De bus mag over de vluchtstrook en rijdt zo de file voorbij”, benadrukt de bereikbaarheidsorganisatie.

Toerit Hoogkerk richting Groningen dicht

Op maandag 17 april wordt ook de toerit vanaf Hoogkerk naar de A7 richting Groningen afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de af- en toerit 34a bij Westpoort. Daar kunnen auto's keren en zo terugrijden de A7 op richting Groningen. De toerit Hoogkerk gaat op vrijdag 23 juni 22.00 uur weer open.

Afrit 36 Groningen-West (Martini) dicht

Tegelijkertijd gaat ook afrit 36 Martini dicht. Dit is de afrit voor verkeer vanaf de A7 naar onder andere het Martini Ziekenhuis. Zij kunnen omrijden via het Julianaplein, de A28 en afrit 39 Groningen-Zuid. De afrit 36 is voor langere tijd dicht: op maandag 4 september kan verkeer er weer gebruik van maken.