Bereikbaarheid & Verkeer

Verbindingsweg Laan Corpus den Hoorn richting Ring West twee weekenden dicht

De verbindingsweg vanaf Laan Corpus den Hoorn richting Vrijheidsplein/Ring West is komende twee weekenden afgesloten voor verkeer. Er wordt gewerkt aan een nieuwe afrit van Drachten richting het Vrijheidsplein. De nieuwe afrit gaat 7 juli open voor verkeer. Ook de nacht daarvoor is de verbindingsweg dicht.


Leestijd: 1 minuut

Verbindingsweg Laan Corpus den Hoorn richting Ring West twee weekenden dicht
Verbindingsweg Laan Corpus den Hoorn richting Ring West twee weekenden dicht

De verbindingsweg is de komende twee weekenden dicht vanaf de oprit naar het Julianaplein tot aan het Vrijheidsplein (de rode lijn in de afbeelding hieronder). Het eerste weekend is de afsluiting vanaf vrijdag 17 juni (22.00 uur) tot en met maandag 20 juni (06.00 uur). Het tweede weekend is de verbindingsweg dicht van vrijdag 24 juni (22.00 uur) tot en met maandag 27 juni (06.00 uur).

De roodgekleurde afsluiting geldt ook in de nacht voor de openstelling van de nieuwe afrit. Dat is de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 juli. Dan is ook afrit 36 dicht (blauwe lijn) en de afslag vanaf de rotondes naar het Julianaplein (gele lijn).

Het verkeer kan in deze weekenden niet vanaf Laan Corpus den Hoorn of vanaf de A7 vanuit de richting Drachten naar Ring West. Wel is de nieuwe oprit open, vanaf de verbindingsweg richting Julianaplein.

Omleiding

Verkeer naar de westelijke ringweg kan deze twee weekenden omrijden via de zuidelijke, oostelijke en noordelijke ringweg. Een andere optie is via Laan Corpus den Hoorn, de A28 en dan via het Julianaplein naar de westelijke ringweg. Kijk voor meer informatie bij Groningen Bereikbaar.