Bereikbaarheid & Verkeer

Vondellaan en Van Lenneplaan worden drukker; donderdag informatiebijeenkomst

Aankomende donderdag, 13 februari, is er een informatiebijeenkomst over veranderingen in het verkeersbeeld in De Wijert in Groningen. De bijeenkomst begint om half zes.


Leestijd: 1 minuut

Vondellaan en Van Lenneplaan worden drukker; donderdag  informatiebijeenkomst
Vondellaan en Van Lenneplaan worden drukker; donderdag informatiebijeenkomst

Door verschillende ontwikkelingen in De Wijert gaat het verkeersbeeld in de wijk veranderen. De aanpak van de zuidelijke ringweg zorgt ervoor dat het drukker wordt op de Vondellaan en door de komst van de nieuwe Multifunctionele Accommodatie (MFA) wordt ook de noordzijde van de Van Lenneplaan drukker. Met de kennis van deze ontwikkelingen wordt er nu gekeken naar de inrichting van de vier kwadranten in het noordelijke deel van De Wijert, zo meldt de gemeente Groningen in een van haar nieuwsbrieven.

Als vervolg hierop wordt er op donderdag 13 februari om 18.00 uur een tweede bijeenkomst georganiseerd om de plannen voor de herinrichting van de straten in kwadrant Q1 (noordzijde Van Lenneplaan) verder uit te werken. Verkeerskundigen van de gemeente gaan graag met de bewoners en ondernemers uit dit gebied hierover in gesprek in de Werkplaats Wijkdeal De Wijert, Van Schendelstraat 9.

Wijkdeal De Wijert organiseert de bijeenkomst en maakt verse soep met broodjes voor alle aanwezigen. Graag ontvangt de wijkdeal daarom een bevestiging per mail van je komst.

Van Lenneplaan (Foto: Funda).
Van Lenneplaan (Foto: Funda).