Bereikbaarheid & Verkeer

Wandelen in de natuur vanaf overstappunten bus en trein

Het OV-bureau Groningen Drenthe en Routebureau Groningen hebben veertien wandelingen samengesteld, vanaf zeven ‘hubs’ in de provincie Groningen. De wandelingen lopen door prachtige natuurgebieden of bijzondere landschappen.


Leestijd: 1 minuut

Hubs zijn overstappunten die altijd goed bereikbaar zijn met de bus en/of de trein. De meeste hubs zijn ook per auto en fiets goed te bereiken. Vaak zijn er parkeerplaatsen en fietsenstallingen. De wandelroutes in Groningen zijn gebaseerd op het wandelknooppuntennetwerk van Routebureau Groningen. Wandelaars kunnen kiezen uit routes tussen de 3,8 en 25 kilometer. Er zijn routes vanaf de volgende hubs: P+R Haren, Leek centrum, Leens centrum, Marum A7, Siddeburen centrum, station Winschoten en station Winsum.

Waterfles bijvullen

Op veel hubs zijn bankjes om even op uit te rusten of een watertappunt om een waterfles bij te vullen voor en na de wandeling. En sommige hubs hebben een kiosk of café. Handig als je nog even iets te eten of drinken voor onderweg wilt kopen. Kijk voor meer informatie en de routes op www.wandelviahub.nl.