Bereikbaarheid & Verkeer

Weekendafsluitingen bij Europaweg en knooppunt Euvelgunne

Verkeer tussen Groningen en Hoogezand moet de komende twee weekenden rekening houden met omleidingen op de route. De N7 is dicht vanaf aansluiting Westerbroek tot aan knooppunt Euvelgunne, voor het verkeer vanuit Hoogezand naar Groningen. Daarnaast is de Europaweg onder het viaduct door afgesloten voor verkeer vanuit het centrum richting Hoogezand.


Leestijd: 1 minuut

Weekendafsluitingen bij Europaweg en knooppunt Euvelgunne
Weekendafsluitingen bij Europaweg en knooppunt Euvelgunne

De afsluitingen vinden plaats van vrijdag 14 oktober 22.00 uur tot maandag 17 oktober 06.00 uur en van vrijdag 21 oktober 22.00 uur tot maandag 24 oktober 06.00 uur.

N7 tussen Westerbroek en Euvelgunne

De N7 wordt afgesloten vanaf de aansluiting Westerbroek tot aan knooppunt Euvelgunne. Het verkeer uit de richting Hoogezand wordt omgeleid via de Europaweg. 

In de nacht van zaterdag 22 oktober (20.00 uur) op zondag 23 oktober (06.00 uur) is de A7 richting Groningen al dicht vanaf Foxhol.

Omleidingsroutes voor de afsluiting van de N7
Omleidingsroutes voor de afsluiting van de N7

's Nachts zuidelijke ringweg dicht

De afsluiting van dit deel van de N7 is nodig vanwege de herinrichting van de rijbanen. In het eerste weekend wordt 's nachts ook de rijbaan richting aansluiting Westerbroek afgesloten. Op Ring Zuid is de weg vanaf de Europaweg dicht, op Ring Oost vanaf oprit Meerstad.

Vrijdag 14 oktober 22.00 uur – zaterdag 15 oktober 06.00 uur: N7 dicht vanaf Europaweg tot aansluiting Westerbroek (voor verkeer richting Hoogezand) + N46 dicht vanaf oprit Meerstad tot aansluiting Westerbroek
Zaterdag 15 oktober 22.00 uur – zondag 16 oktober 06.00 uur: N7 dicht vanaf Europaweg tot aansluiting Westerbroek (voor verkeer richting Hoogezand) + N46 dicht vanaf oprit Meerstad tot aansluiting Westerbroek

Europaweg onder viaduct

Bij de Europaweg is Combinatie Herepoort bezig met het viaduct van de zuidelijke ringweg. Daarom wordt de Europaweg onder het viaduct door gestremd voor verkeer vanuit het centrum van Groningen richting Hoogezand. Ook de afrit 38 Groningen-Zuidoost (UMCG) voor het verkeer vanuit de richting Julianaplein is dan dicht.

Verkeer vanuit het centrum richting de Euroborg of richting Hoogezand (via Westerbroek) wordt omgeleid via de Sontweg en de Bornholmstraat. Verkeer op Ring Zuid richting het centrum/UMCG neemt alsnog afrit 38 Groningen-Zuidoost, maar keert verder op de Europaweg om (via de Winschoterweg) en rijdt daarna onder het viaduct door.

Omleidingsroutes voor de afsluiting van de Europaweg
Omleidingsroutes voor de afsluiting van de Europaweg