Bereikbaarheid & Verkeer

Woensdagnacht wordt tijdelijk viaduct over Paterswoldseweg geplaatst

In de nacht van woensdag op donderdag wordt over de Paterswoldseweg, tegen de zuidzijde van de zuidelijke ringweg, een tijdelijk viaduct geplaatst. In die nacht is de Paterswoldseweg afgesloten voor alle verkeer, dus ook fietsers. Overdag is deze week op de Paterswoldseweg af en toe een rijstrook dicht, maar het verkeer kan de werkzaamheden passeren.


Leestijd: 1 minuut

Woensdagnacht wordt tijdelijk viaduct over Paterswoldseweg geplaatst
Woensdagnacht wordt tijdelijk viaduct over Paterswoldseweg geplaatst

Het bestaande viaduct over de Paterswoldseweg moet vanwege de ombouw van de zuidelijke ringweg worden vervangen. Daarom wordt er een tijdelijk viaduct naast geplaatst. Om het verkeer over dit tijdelijke viaduct te leiden, wordt ook een tijdelijke weg gebouwd. Deze loopt vanaf het Vrijheidsplein tot het Julianaplein, langs de Laan van de Vrede. Voor de aanleg en ingebruikname van de tijdelijke weg zijn bij het Vrijheidsplein de nodige werkzaamheden nodig.

Geluidsoverlast

Omwonenden kunnen woensdagnacht 28 oktober (en eventueel ook de reservenacht erna, donderdagnacht 29 oktober) hinder van de werkzaamheden ervaren, zoals geluid, licht en meer bouwverkeer.

Planning

De planning is dat eind november het verkeer vanuit Drachten naar het Julianaplein over de tijdelijke weg en het tijdelijke viaduct gaat rijden. Daarna wordt het verkeer de stad uit, dus vanaf Julianaplein richting Drachten, verschoven naar de oude zuidbaan. Hierdoor komt het noordelijke deel van het viaduct vrij.