Economie

Partnerbijdrage

4 tips voor het online kopen van meubels

Online winkelen is een geweldig hulpmiddel voor het inrichten van een huis. Maar velen van ons schrijven het idee om meubels online te kopen af omdat het te riskant lijkt. Hoe weet je of wat je ziet ook daadwerkelijk is wat je krijgt? Hoe weet je dat het stuk in je huis zal werken als je niet de kans hebt gehad om het eerst te zien? Als je jezelf ooit soortgelijke vragen hebt gesteld, dan is dit artikel iets voor jou. Om je door dit proces te loodsen, hebben we de vrijheid genomen om onze vier beste tips voor het online kopen van meubels samen te brengen.


Leestijd: 2 minuten

4 tips voor het online kopen van meubels
4 tips voor het online kopen van meubels

Productvermeldingen horen complementair te klinken. Daarom is het niet ongebruikelijk dat een meubelstuk op het eerste gezicht precies zo klinkt als waar je op hoopte. Vaak vertellen beoordelingen echter een iets ander verhaal. Dat is waar andere klanten vaak hun ervaring met het product echt vertellen. Wanneer je online koopt, zijn deze beoordelingen de sleutel tot je succes. Richt je aankopen op items met veel beschikbare beoordelingen en lees ze zorgvuldig door. Meestal begin je een thema te ontdekken over bepaalde details die door meerdere klanten worden genoemd. Weeg deze opmerkingen mee in je beslissing, aangezien ze waarschijnlijk een weerspiegeling zijn van je ervaring.

Meten is een belangrijk onderdeel van het kopen van meubels via woonwinkel Woonsquare. Het is zelfs nog belangrijker bij het online kopen. Aangezien je niet in staat zult zijn om een fysieke winkel binnen te lopen en met je eigen ogen te zien hoe dat stuk in je ruimte past, moet je ervoor zorgen dat je meetvaardigheden goed zijn. Als je een artikel hebt dat je wilt kopen, lees dan de productlijst om de afmetingen te vinden. Gebruik vervolgens afgemeten schilderstape of touw om een lay-out te maken van hoe het er in je huis uit zal zien.

Niemand wil een aankoop doen, denkend dat ze het misschien terugsturen. Het is echter vaak onvermijdelijk bij online aankopen. Soms is zelfs je gezond verstand niet genoeg en werken de meubels gewoon niet in je huis zoals je had gedacht. Door het retourbeleid van tevoren te controleren, weet je zeker dat je een back-upplan hebt als het niet goed gaat. Hier zijn een paar dingen om op te letten:

  • Accepteren ze überhaupt retourzendingen?
  • Is er een tijdslimiet voor hun retourbeleid?
  • Moeten retourartikelen in de originele verpakking zitten?
  • Zijn er kosten verbonden aan het retourneren van een artikel?
  • Hoe ziet het retourproces eruit? Wat moet je doen om het artikel te retourneren?
  • Wat is hun doorlooptijd voor een terugbetaling? Wanneer kun je je geld terug verwachten?

Online productfoto's zijn moeilijk te beoordelen. Ja, zo ziet het meubel er technisch misschien uit, maar het wordt ook getoond in het allerbeste licht en met de allerbeste plaatsing om je aan te moedigen een aankoop te doen. Als je het eenmaal thuis hebt, kunnen bepaalde details – vooral kleur en textuur – vaak heel anders zijn dan op de foto. Daarom raden we aan om indien mogelijk de meubels in het echt te zien.