Economie

Partnerbijdrage

Als ICT-er aan de slag tijdens de HBO-ICT deeltijdopleiding

De HBO-ICT deeltijdopleiding van de Hanzehogeschool Groningen kan interessant zijn voor startende ICT-ers. Zo zijn er nieuwe modules en flexibele leerroutes toegevoegd aan de deeltijdopleiding, en eerstejaars kunnen gelijk praktijkervaring opdoen om aan hun cv te werken.


Leestijd: 1 minuut

Als ICT-er aan de slag tijdens de HBO-ICT deeltijdopleiding
Als ICT-er aan de slag tijdens de HBO-ICT deeltijdopleiding

Een springplank naar een ICT-loopbaan

|De HBO-ICT deeltijdopleiding is praktijkgericht. Initieel is de deeltijdopleiding opgezet voor werkenden die naast hun baan zich verder willen ontwikkelen tot hbo-professional. Sinds 2022 is de harde eis van het hebben van een werkplek in de ICT om deel te kunnen nemen aan de opleiding te komen vervallen. Praktijkervaring kan nu eveneens worden opgedaan op projectbasis bij een bedrijf of bijvoorbeeld via de Digital Society Hub van de Hanzehogeschool Groningen. Studenten gaan onder andere aan de slag als technisch applicatie beheerder en werken aan opdrachten uit bijvoorbeeld de zorg- of energiesector.  

Zo heeft een van de eerstejaars deeltijdstudenten mede door de ervaring bij deze innovatiewerkplek binnen een half jaar een baan in de ICT kunnen vinden. Door de praktijkervaring die wordt opgedaan kunnen deelnemers bouwen aan een mooi CV als beginnende ICT-professional. Voor verschillende werkgevers uit Noord-Nederland is dit ook erg interessant.  

Ook zijn er verschillende mogelijkheden om werkervaring op te doen binnen de Hanzehogeschool. Tweedejaars deeltijdstudent Mark heeft via het interne netwerk de mogelijkheid gekregen om aan de slag te gaan bij Stafbureau Informatisering. Gedurende het vervolg van zijn opleiding kan hij naast zijn werkzaamheden alle opdrachten voor Werkplekleren bij het Stafbureau voltooien. Mocht het van beide kanten bevallen, dan behoort een vaste aanstelling tot de mogelijkheden. 

Binnen de deeltijdopleiding ICT zijn tevens een tal van mogelijkheden. Zo kunnen modules los worden gevolgd, ideaal voor professionals met een bachelordiploma die hun kennis verbreden richting de ICT of om een ICT-loopbaan te starten. Ook is het mogelijk om leerroutes samen te stellen, bijvoorbeeld op het gebied van Programmeren. Een complete opleiding die een bijdrage levert aan het tekort op de ICT-arbeidsmarkt. 

Op de opleidingspagina van de IT Acadamy is meer informatie te vinden.