Economie

Partnerbijdrage

Altijd onderweg? Vind de beste app om te beleggen via uw mobiel

Het is tegenwoordig steeds makkelijker en toegankelijker om uw aandelen altijd in de gaten te houden via uw mobiele telefoon. Dankzij de introductie van trading apps zijn traders tegenwoordig mobieler dan ooit. In de hedendaagse dynamische economie zijn de financiële markten vrijwel constant in beweging. Met behulp van een trading app kunnen traders de ontwikkelingen van de markten en op de beurs 24/7 volgen via hun telefoon. Maar wat zijn nou precies de beste apps? Lees dit artikel om daar achter te komen.


Leestijd: 3 minuten

Altijd onderweg? Vind de beste app om te beleggen via uw mobiel
Altijd onderweg? Vind de beste app om te beleggen via uw mobiel

Forex trading is dus makkelijker en toegankelijker dan ooit. Traders hebben tegenwoordig alleen een internetverbinding en een computer of mobiel apparaat nodig om te kunnen handelen in aandelen. Downloads van trading apps schieten op dit moment omhoog dus het is best logisch dat sommige beleggers door de bomen het bos niet meer zien. Twee van de beste trading apps op dit moment zijn de apps MT4 en MT5, mogelijk gemaakt door Admiral Markets.

In het eerste opzicht lijken de apps MetaTrader 4 (MT4) en MetaTrader 5 (MT5) erg op elkaar. Zo zijn beide apps beschikbaar in een Nederlandstalige versie, maar ook in bijna veertig andere talen. Beide apps zijn niet slechts trading terminals maar complete handelssystemen met vele uitgebreide functies en hulpmiddelen. Toch zitten er ook een aantal verschillen tussen de apps.

MT4 kwam uit in 2004 en omdat MT5 uitkwam in 2010 en door de naamgeving bestaat er vaak een misconceptie dat MT5 een verbeterde versie van MT4 is. Dit is echter niet het geval. Het feit dat de MT4 software in 2014 integraal geüpdatet is, laat zien dan het verschil tussen MT4 en MT5 niet beoordeeld kan worden op datering. Het voornaamste verschil tussen de apps is dat MT5 beter toegespitst is op automated trading, ook wel algorithmic trading genoemd, dan MT4. Ook is in de MT5 software de MQL4 programmeertaal van MT4 vervangen door MQL5. Dit kenmerk maakt snellere orderexecutie en uitvoering van berekeningen mogelijk.

Het downloaden van de twee apps gaat ongeveer op dezelfde manier. De apps MT4 en MT5 kunnen gedownload worden via de Apple Store maar ook via de Google Play store. Dit kan gedaan worden door:

– Eerst naar de Apple–  of Google Play Store te gaan;

– Daarna de app te dowloaden en te installeren op het gewenste mobiele apparaat;

– Om in te loggen kan een bestaand Admiral Markets account gebruikt worden of een nieuw account kan aangemaakt worden.

Zodra de app geïnstalleerd is en er ingelogd is kunt u aan de slag!

How to: gebruiken van MT4 en MT5

Het gebruiken van de apps is best makkelijk. Zodra er is ingelogd op een van de trading apps komt de gebruiker terecht bij het dashboard. Vanaf dit scherm kunnen alle belangrijke menu opties gevonden worden. Rechtsboven in het scherm van het dashboard ziet u een plusje (pictogram). Wanneer u op dit icoontje klikt, krijgt u een lijst te zien met instrumenten die u met behulp van de trading app kunt verhandelen. Als u een van deze instrumenten selecteert ziet u een keuzemenu met de volgende opties:

– Een order plaatsen

– De grafiek van het instrument oproepen

– Meer informatie over dit instrument bekijken

Met deze opties heeft u dus eigenlijk al toegang tot alles, natuurlijk zijn er ook wat meer geavanceerde opties maar zodra u de basis stappen begrijpt moet het helemaal goed komen!

Voor welke app u uiteindelijk kiest is helemaal aan u, een voordeel van alle trading apps tegenwoordig is in ieder geval dat beleggers niet meer achter hun computer hoeven te kamperen om de beurs en de markten in de gaten te houden. MT4 en MT5 van Admiral Markets worden gezien als twee van de beste apps om te beleggen. De verschillen tussen deze twee zijn, zoals eerder in dit artikel uitgelegd, niet heel erg groot. De keuze ligt dus volledig aan wat u zelf met de app wil doen.