Economie

Best Western-hotels Groningen gaan verder onder de naam Flonk

De twee Best Western-hotels uit de stad Groningen gaan per 1 mei zelfstandig verder onder de naam Flonk Hotels. De hotels willen op deze manier ruimte creëren om een heel eigen identiteit neer te zetten. Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant.


Leestijd: 1 minuut

Best Western-hotels Groningen gaan verder onder de naam Flonk
Best Western-hotels Groningen gaan verder onder de naam Flonk

Een jaar gratis overnachten

Het gaat om Best Western Groningen Centre aan de Radesingel en om het hotel in Groningen-Zuid dat voorheen Best Western Hotel Plus Groningen Plaza heette. Om de heropening van de hotels te vieren, maken gasten die in mei inchecken kans op een gouden hotelpas. Hiermee kan in beide hotels een jaar lang gratis overnacht worden. De prijs wordt verloot onder alle deelnemers. Begin juni maakt het hotel de winnaar bekend.

Volgens hoteldirecteur Herman van der Poel is het tijd om het roer om te gooien in zijn hotels: “We werken nu al heel wat jaren in onze Groningse bedrijven. We kennen onze gasten en weten precies wat ze willen. Juist daarom willen we de vrijheid om zelf te bepalen hoe we te werk willen gaan. Onder ons eigen label kunnen we onze gasten bedienen op de manier zoals wij dat willen.”

De nieuwe naam van de hotels laat de verbondenheid met Groningen duidelijk zien. ‘Flonk’ is namelijk Gronings voor ‘levenslustig’. En dat is precies de waarde die past bij de nieuwe hotelketen, volgens Van der Poel. “Het is de sfeer die we onderling met elkaar hebben en die we inzetten om het onze gasten naar de zin te maken.”