Economie

Partnerbijdrage

Brent Oil: Waar het om gaat en waarom steeds meer mensen investeren

Iedereen die zich ooit met het onderwerp beleggen heeft beziggehouden, is waarschijnlijk snel tot het inzicht gekomen dat je tegenwoordig in de meest uiteenlopende zaken kunt beleggen. Ruwe olie is ook een populair model om iemands rijkdom te vergroten. Maar wat houdt Brent Oil in en wat zijn de voordelen van deze investering? Het volgende artikel geeft antwoorden op deze vragen.


Leestijd: 3 minuten

Brent Oil: Waar het om gaat en waarom steeds meer mensen investeren
Brent Oil: Waar het om gaat en waarom steeds meer mensen investeren

Wat is Brent Oil?

Brent Oil, of prijs van brent-olie zoals het ook wel liefkozend wordt genoemd, is een van de belangrijkste soorten ruwe olie die in Europa worden gebruikt. Het wordt zelfs beschouwd als de referentieklasse voor de wereldmarkt, zodat er veel belang aan wordt gehecht. Dit gaat zelfs zo ver dat de prijzen van ongeveer 60% van alle wereldwijd verhandelde soorten olie altijd een premie of korting krijgen ten opzichte van de Brentprijs. Doorslaggevend voor de waardering zijn de kenmerken van het betrokken product.

Brent Olie is een lichte, zoete ruwe olie met een laag zwavelgehalte. Het is afkomstig uit de Noordzee en wordt gewonnen tussen de Shetlandeilanden en Noorwegen. Het wordt dan naar zijn bestemming vervoerd via een pijpleiding die onder water loopt.

Beleggen in ruwe olie – waarom is het zo populair?

Brent Olie is niet alleen belangrijk voor de beoordeling van de prijs van andere oliën. Zijn functie als brandstof is ook niet het enige dat hem zo bijzonder maakt. Steeds meer mensen investeren ook in Brent Oil om hun vermogen te vergroten. Maar hoe werkt dat?

In feite hebben beleggers verschillende opties. Een daarvan is beleggen via ETC's of CFD's. Een andere methode is beleggen via certificaten. Bij elk type investering in ruwe olie is het zinvol om voldoende ervaring te hebben. In principe moet je alleen geld in een investering stoppen als je er genoeg over weet. Het helpt dus aanzienlijk als u al ervaring hebt opgedaan op de beurs voordat u in Brent Oil belegt.

De prijzen van ruwe olie hebben een grote invloed op de economische activiteit van bedrijven en landen. Elke stijging en daling van de prijs gaat dus gepaard met grote veranderingen. Juist daarom is Brent Oil ideaal voor speculatie. De investering leeft er tenslotte van.

Hoe te beleggen in olieaandelen

Eén manier om in Brent Oil te beleggen is door te beleggen in aandelen. Met de ups en downs van de olieprijzen is deze methode de moeite waard. Daartoe moeten effecten van minerale oliemaatschappijen worden gekocht. Het voordeel ligt voor de hand: beleggers profiteren van de lange termijn vooruitzichten van de betrokken onderneming. Bovendien ontvangen zij relatief royale dividenduitkeringen. Een ander voordeel is de flexibiliteit die gepaard gaat met het handelen in aandelen. Flexibele aankopen en verkopen zijn immers mogelijk.

Maar waarom olieaandelen en geen andere effecten? Aan Brent Oil en andere ruwe olieaandelen is in feite minder risico verbonden. Niettemin is het natuurlijk ook hier van belang dat de beleggers met het onderwerp vertrouwd zijn.

Waarom zijn CFD-contracten de moeite waard?

Wie alle risico's kent en aankan, doet er goed aan CFD-contracten te gebruiken. Met deze methode maken beleggers zich volledig afhankelijk van de actuele prijzen van Brent Oil. Deze beleggingsvorm is bijzonder geschikt voor speculatie op korte termijn. Voor particuliere beleggers is een veiligheidsmarge niet eens nodig. Het heeft alleen zin als je op grote schaal geld investeert.

Het voordeel van CFD's is dat speculatieve winsten snel gemaakt kunnen worden. Het nadeel is echter dat speculatieve verliezen ook snel optreden. Kansen en risico's zijn dus zeer evenwichtig.

Conclusie: Investeringen in Brent Oil zijn de moeite waard

Wie verstand heeft van beleggen en zich bewust is van alle mogelijke risico's, kan ook in Brent Oil beleggen. Op die manier kan het vermogen worden vergroot door aantrekkelijke winsten. Aardolie speelt immers een belangrijke rol in de huidige samenleving.