Economie

Broodje van Eigen Deeg start petitie: “Omdat het onrechtvaardig voelt dat de gemeente met twee maten meet”

Broodje van Eigen Deeg is een petitie begonnen. De bakkerij in de Brugstraat wil toestemming van de gemeente om op zondag om 8 uur de deuren te openen. “De zondag is immers de enige dag in de week waarop je tijd en ruimte hebt om uitgebreid te ontbijten.”


Leestijd: 1 minuut

De kogel is door de kerk: bakkers en winkels blijven dicht op zondagochtend
De kogel is door de kerk: bakkers en winkels blijven dicht op zondagochtend

Eind januari werd eigenaar Menno Plagmeijer door de gemeente op de vingers getikt, omdat hij op zondagochtend broodjes verkocht in de bakkerij. Broodje van Eigen Deeg mag volgens de gemeente pas om 12 uur open om zo de zondagsrust in de stad te beschermen.

Broodje van Eigen Deeg vindt dat de gemeente met twee maten meet. Horeca gelegenheden mogen namelijk wel op zondagochtend open, maar de bakker niet. “De gemeente is van mening dat het de zondagsrust verstoord als de bakker open is, maar volle terrassen verstoren de zondagsrust niet.”

Ondanks vragen van klanten startte de bakkerij niet direct in januari een petitie. “Omdat we eerst graag in gesprek wilden met de gemeente, hebben we dat niet gedaan," schrijft de bakkerij op Facebook. "Het is namelijk erg onduidelijk wat wel en niet is toegestaan: horeca mag open, winkels niet. Voor winkels gelden dezelfde regels als voor daghoreca. Maar hoe dat precies zit? Daar hebben we nog steeds geen duidelijk antwoord op.” Daarom komt Broodje van Eigen Deeg nu toch met een petitie.

Foto: Broodje van Eigen Deeg