Economie

Corona en gevolgen voor binnenstad Groningen: vanavond live discussie

Wat zijn de gevolgen van corona voor de winkelstraten in Groningen? Hoe ziet de toekomst er uit? Dat is het onderwerp van een discussie vanavond vanaf acht uur onder leiding van Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club. Iedereen kan vanaf 20.00 uur live meekijken op de website: www.letsgro.nl >>


Leestijd: 1 minuut

Economie Groningen groeit minst hard van alle provincies
Economie Groningen groeit minst hard van alle provincies

Zijn we door de ‘intelligente lockdown’ gewend geraakt aan online shopping, is deze verschuiving naar online structureel en zullen we winkelsluitingen moeten vrezen?

Of is de duurzame tegenbeweging die het vooral opneemt voor lokale winkeliers – inclusief het nieuwe Groningse platform warenhuisgroningen.nl aan de winnende hand?

Samen met drie retail experts staan we stil bij de gevolgen van corona én bij al eerder in gang gezette ontwikkelingen in de detailhandel. Onder leiding van Eric Bos, voorzitter van de winkeliersvereniging Groningen City Club discussiëren we over hoe onze binnenstad gaat veranderen en welke richting winkelstad Groningen op zou moeten gaan.

Zo was het tot voor kort
Zo was het tot voor kort

Cees-Jan Pen

Dr. Cees-Jan Pen is lector bij het lectoraat De Ondernemende Regio van de Fontys Hogeschool. Hij is deskundig op het gebied van werklocaties (bedrijventerreinen, kantoren en winkels), stedelijke en regionale economie en vastgoed. Cees-Jan kent onze stad heel goed: hij studeerde sociale geografie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Jesse Weltevreden

Dr. Jesse Weltevreden is professor of Digital Commerce aan de Hogeschool van Amsterdam en Director Research bij de E-commerce Foundation.
inds 2002 doet hij onderzoek naar de gevolgen van e-commerce en nieuwe technologie voor de retail.

Bert Broekhuis

Bert Broekhuis is een kenner van de detailhandel in zowel stad en Noord-Nederland. Met zijn adviesbureau Broekhuis Rijs en De Gier werkt hij op het gebied van distributieplanologie en ruimtelijk economische advisering actief in veel Nederlandse gemeenten.

Eric Bos

Eric Bos is voorzitter van de Groningen City Club en voorheen directeur van de V&D Groningen.

Eric Bos
Eric Bos