Economie

Partnerbijdrage

De beste drones voor beginners van dit moment

De beste drones voor beginners zullen relatief budgetvriendelijk zijn! Veel drones worden daarnaast geleverd met ingebouwde veiligheidsfuncties, zoals afstandsbegrenzers, terugkeer naar huis-functies en propellerbeschermers die je zullen helpen als je je in een risicovolle situatie bevindt. Als je eenmaal de besturing van je drone kent en meer zelfvertrouwen hebt tijdens het vliegen, kun je gaan experimenteren met spannendere shots, maar om te beginnen is het een goed idee om tutorials of voorgeprogrammeerde modi te gebruiken. Doe dit pas nadat je een van de onderstaande drones voor beginners hebt gekocht!


Leestijd: 2 minuten

De beste drones voor beginners van dit moment
De beste drones voor beginners van dit moment

De Mini 3 Pro is een geweldige drone als je bereid bent om wat meer te betalen voor zo’n gadget. Het biedt genoeg fotografische kwaliteit om een serieuze creatieveling tevreden te stellen, alle intelligente functies die te zien zijn op DJI's geavanceerde drones – inclusief de mogelijkheid om rond obstakels te vliegen en door te gaan – en ondanks dit slaagt het erin om onder de frustrerende gewichtsdrempel te blijven. De Mini 3 Pro voegt zelfs een functie toe die niet te zien was op eerdere helikopters; een roterende camera die helpt mensen vast te leggen zonder het resolutieverlies van het bijsnijden tot een horizontaal beeld voor verticale sociale media.

De Skydio-filosofie gaat niet zozeer over een piloot die een vliegende camera bestuurt, maar over de camera het werk laten doen. Als zodanig beschikt het apparaat over allround camera's waarmee het een intern beeld van de omgeving kan opbouwen en obstakels kan omzeilen, plus natuurlijk een 4K-hoofdcamera. Omdat veel van de software is ontworpen om in een baan om iemand te draaien of iemand te volgen, is de drone relatief goedkoop verkrijgbaar gezien de technologie aan boord. Waarom? Omdat het alleen kan vliegen met behulp van telefoonbedieningen.

Met meer dan de helft van de wereldmarkt heeft DJI zijn technologie aan het serieuze einde van de markt gehouden. Een vriendschappelijke relatie met het naburige bedrijf Ryze heeft echter geleid tot de Tello, een compacte drone die niet beknibbelt op technologie. Het straalt 720p-video terug naar een telefoon in WiFi-bereik (100 m), of 5mp-foto's, die worden opgenomen door de app. Deze datalink geeft je ook een batterijwaarschuwing en de drone kan opstijgen en zweven met behulp van zijn 14-coreprocessor en ingebouwde sensoren. Die kracht zorgt voor leuke functies zoals de "Throw & Go"-lancering en -flips.

Autel's Nano en Nano Plus – de standaard optie heeft de zwakkere camera en de lagere prijs, dus misschien een betere eerste drone, want zelfs die heeft 4K, hoewel de sensor 12,7 mm diagonaal (halve inch) is. Graaf dieper in je zak voor de Nano Plus en je krijgt een camera met een 19,8 mm sensor (0,8 inch).  Bovendien heeft het voor-, achter- en basisbotsingssensoren en ziet de videofeedback er verbluffend uit – wat Autel 'Skylink' noemt – wat zorgt voor een verbazingwekkende liveweergave met een resolutie van 2,7K30 op de monitor. De software bevat een aantal intelligente vluchtmodi en volgfuncties, die sinds de lancering zijn verbeterd.