Economie

Partnerbijdrage

De beste vloertrends van 2023

Vloeren vormen echt de basis van het interieurontwerp van je huis en ze kunnen bepalen hoe je je huis inricht en inricht. Evenzo kan een verouderde of beschadigde vloer het effect van een prachtig ingerichte woning verpesten. Hier kijken we vooruit naar de opkomende designtrends voor vloeren in huis in 2023 en daarna! Zoals altijd herinneren we je eraan dat persoonlijke smaak en stijl altijd boven trends gaan, maar toch is het een goed idee om de onderstaande trends in je achterhoofd te houden als je op onlinevloerenspecialist.nl een nieuwe vloer koopt.


Leestijd: 2 minuten

De beste vloertrends van 2023
De beste vloertrends van 2023

Visgraatvloeren zijn een zeer populaire keuze voor vloeren in huis en we verwachten niet dat dit snel zal veranderen. Visgraat is een absolute klassieker en staat net zo mooi in een bijou studeerkamer of een grote balzaal. Chevron lijkt visgraat in populariteit over te nemen en is een modernere kijk op visgraat. De iconische zigzag geassocieerd met visgraat blijft met chevron, maar de meer symmetrische en uniforme uitlijning is zeer aangenaam en kan de planken met houteffect spectaculair laten zien.

Er zijn veel voordelen aan neutrale kleuren in vloeroplossingen, een van de grootste voordelen is dat ze je in staat stellen om creatiever te zijn met de rest van je interieur en dat ze je de vrijheid geven om de rest van je decor regelmatiger te veranderen als je dat wilt. Kiezen. In 2021/2022 was de trend voor neutrale tinten meer aan de kant van warme tinten, waarbij beige en bruin steeds populairder worden en hoewel dit stijlvolle opties zullen blijven, gaat 2023 meer naar koelere asymmetrische tinten.

Elk jaar is er een opvallend vloertype dat de trends domineert, in 2021 en 2022 was het de opkomst van de erfgoedtegel en het geometrische patroon en hoewel deze populair zullen blijven, met name in gangen, badkamers en nutsvoorzieningen, is er een nieuwe statement-vloer! In combinatie met de koele tonen van vloertrends met houteffect, zullen tegels kijken naar warme pigmenten en levendige, bijna gestencilde, artistieke patronen in gebogen en gebogen ontwerpen (in tegenstelling tot het scherpe hoekige gevoel van de meeste klassieke en Victoriaanse tegels).

Geometrische patronen zijn enorm populair, vooral sinds de heropleving van erfgoedtegels. Je zult later in dit artikel zien dat tegels met een patroon populair blijven en hoewel geometrische patronen in vloertrends zullen blijven en voorlopig hoog in de stijltabellen zullen staan, is er een nieuwkomer die de durf van geometrische patronen op zich neemt met een zachter, vloeiender gevoel.

Er is nog steeds veel vraag naar vloeren met houteffect en de kenmerken van luxevinyltegels maken het een uitstekende keuze voor thuis (en een uitstekende keuze voor je bankrekening). In 2023 neigen de kleuren van planken/tegels met houteffect naar witgekalkte, grijze, lichtbruine en tweekleurige combinaties, evenals naar koelere donkere houtsoorten. We zijn afgestapt van de oranje/gele warme tinten van 2021/2022, hoewel lichtbruine en beige neutrale tinten aan de warmere kant populair blijven. Koele en onverzadigde tinten zullen echter bovenaan de trends voor vloeren met houteffect staan.